İstanbul Valisi Yerlikaya, kamuda esnek mesai saatlerini açıkladı

İstanbul Valisi Yerlikaya, kamuda esnek mesai saatlerini açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs salgını sebebiyle kentte 28 Eylül tarihi itibariyle kamu kurumlarında esnek mesai saatlerine geçileceğini duyurdu.

Vali Yerlikaya'nın esnek mesai saatleriyle ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Vardiya sistemiyle görev yapan bazı bölge müdürlükleri ile, jandarma, emniyet ve sahil güvenlik komutanlığı 07.00'den başlayıp 08.00'de ve 09.00'da görev ve türlerine göre mesaiye başlayacaklar.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08.00 ile 16.00 aralığında; sağlık teşkilatımız saat 08.30 ve 16.30 aralığında; diğer tüm kamu kuruluşlarımız ise 09.30 ve 16.30 arasında mesai yapacaklar."

Sanayi sektörü için saatler daha sonra açıklanacak

Sanayi sektöründe esnek mesai saatleriyle ilgili ilgili kurumlarla 3 hafta boyunca yoğun bir toplantı halinde olduklarını söyleyen Vali Yerlikaya, "Görüşlerine başvurduğumuz tüm kesimler kademeli mesainin çok gerekli olduğunu söylemiştir, mütabakat sağlanmıştır. İşbirliği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Henüz özel sektörde saatlerin kesinleştirilmediğini ifade eden Yerlikaya, "Saatlerin ayarlanması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Hazır olunca sizinle paylaşacağız. Ben de çok heyecanlıyım. Çoğu gitti, azı kaldı" dedi.

Dersler 09.30'da başlayacak

Yerlikaya, 21 Eylül'de ders başı yapacak olan anasınıf ve birinci sınıf öğrencilerin ise derslerinin 09.30'da başlayacağını duyurdu.

Ankara'da da kademeli mesaiye geçilmişti

Ankara'da kademeli mesai sistemine geçilmişti. Mesai saatlerinin 08.00-17.00, 08.30-17.30, 09.00-18.00, 10.00-19.00 olarak dört farklı şekilde uygulanması kararlaştırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.