İstanbul Maltepe'de oy sayımına tekrar başlandı

İstanbul Maltepe'de oy sayımına tekrar başlandı

İstanbul Maltepe'de tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayılması işlemi dün akşam verilen aranın ardından bu sabah tekrar başladı.

Maltepe'de sayım bu sabah 09.30 sıralarında tekrar başladı. 1089 sandıktan 405'i sayılırken, 684 sandıktaki sayım işlemi devam ediyor. Sayımın tamamlanmasının ardından il birleştirme tutanağı oluşturulacak.

CHP'Lİ GÜRER: 25 VEKİL NÖBETLEŞE GÖREV YAPIYOR

Sayımın yapıldığı merkez önünde Halk TV'nin sorularını yanıtlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu gece sonuç alınmasını beklediklerini açıkladı. Gürer, CHP milletvekilleri olarak nöbetleşe görev yaptıklarını belirtti. Gürer, 25 vekilin görev aldığını söyledi.

Öte yandan güvenlik önlemlerinin de artırıldığı görüldü. Basın mensupları dahil içeriye kimsenin alınmadığı belirtildi.

Maltepe'de Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde tüm sandıklarda oy pusulalarının sayılması işlemi dün akşam gerginlik yaşanması üzerine ertelenmişti. Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, 'bir grup AKP ve MHP'linin oy sayım alanına girerek hâkimleri tehdit ettiğini', bu nedenle bir gerginlik yaşandığını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.