İstanbul Barosu'na soruşturma açıldı

İstanbul Barosu'na soruşturma açıldı

İstanbul Barosu hakkında, ölüm orucu sonucu hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik’in fotoğrafının asılmasına ilişkin şikâyet üzerine soruşturma başlatıldı.

“Adil yargılanma” talebiyle başlattığı ölüm orucu eyleminin 238’inci gününde yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik için İstanbul Barosu önünde yapılan eylemde, Timtik’in fotoğrafının baro binasına asılmasına ilişkin yapılan şikâyetler üzerine İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, önce İstanbul Barosu’ndan baro yöneticilerinin isimlerini istedi. Daha sonra ise aralarında İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun da olduğu 11 baro yöneticisini beyanda bulunmak üzere savcılığa çağırdı.

Yeni baro için yapılan çalışmalarda yasal sürenin aşılmadığını ileri süren Tatlı, Ögüt’ün eleştirileri için ‘Bazı insanlar eleştiriyi iyi niyetli yapar, bazıları ise kötü niyetle’ dedi.

Cumhuriyet’e konuşan Durakoğlu, “Politik bir durum söz konusu. Ortada bir suç yok uydurma bir durum var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.