İstanbul Barosu Başkanı: Başka protestolar olabilir

İstanbul Barosu Başkanı: Başka protestolar olabilir

Beştepe'deki adli yıl açılışına katılmayacağını açıklayan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, baroların ilk defa Yargıtay'ın törenini boykot ettiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2 Eylül’de yapılacak adli yıl açılış törenine katılmayacağını açıklayan İstanbul Barosu’nun başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yargıtay’ın mesajı almamaları halinde başka protestolar da olabileceğini söyledi.

Baroların, Beştepe’deki töreni boykot kararı Bloomberg’de “Erdoğan saray törenini boykot eden avukatların tepkisini çekti” başlığıyla haber oldu. Haberde boykotlarla ilgili konuşan İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, Türkiye’de baroların ilk defa Yargıtay Başkanlığı’nın törenini boykot ettiğini vurguladı. Durakoğlu, “Güçler ayrılığı ilkesi yok edildi. Yargıtay’ın törenin gerçekleşeceği mekanın seçimi onların bu konuda ne tarafta olduğunu gösteriyor. Eğer Erdoğan ve Yargıtay mesajı almazsa başka protestolar da gerçekleşebilir” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.