İşsiz kalan müzisyenler şarkılarını sokakta söylüyor

İşsiz kalan müzisyenler şarkılarını sokakta söylüyor

Pandemide işyerlerinin kapanmasıyla işsiz kalan müzisyen Şahin Uslu ve İhsan Aran, geçimlerini sokak sokak şarkı söyleyerek, sağlıyor. 

İstanbul’un en yoksul semtlerinden biri olan İstanbul’un Tarlabaşı semtinde müzisyen Şahin Uslu ve İhsan Aran, birinin elinde keman diğerinin elinde erbane ile sokak sokak gezerek müziklerini icra ediyor. Uslu ve Aran, pandemi yasakları kapsamında işletmelerin kapanmasıyla işsiz kalan müzisyenlerden yalnızca ikisi. Pandemiden dolayı zor günler geçiren müzisyenler, sokaklarda şarkılar söyleyip, para kazanmaya çalışıyorlar. 

İşsiz kaldığı süre boyunca çok zorlu bir süreç yaşadıklarını ifade eden Uslu, devletten yalnızca bir kere bin TL destek aldığını söyleyerek, “Bin lira ile ne yapalım. Çocuklarımızın istedikleri hiçbir şeyi alamıyoruz. Bin lira ile kira mı ödeyelim, su faturası mı ödeyelim, elektrik, doğalgaz faturalarını mı verelim. Çoluğumuzun çocuğumuzun masraflarını mı karşılayalım. Bize bir çare bulsunlar. Ne yapalım, nereye gidelim. Sesimizi duysunlar artık” diye isyan etti.
 
Uslu, sokak sokak gezerek müziklerini icra etmeye çalıştıklarını söyledi. Uslu, yurttaşların gönlünden koparak verdiği para ile geçimlerini sağlamaya çalıştıkların belirterek, “Çok kötü bir durumdayız. Bir yıl oldu çalışamıyoruz. Evimize bir lira bile para girmiyor. Her gün sokak sokak geziyoruz. Öğleden akşama kadar sokaklarda müzik yaparak, 3-5 lira toplaya toplaya geziyoruz” diye konuştu.
 
İhsan Aran da aldıkları bin lira destek ile hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyleyerek, İzmir’de yoksulluktan dolayı bir müzisyen arkadaşlarının intihara sürüklendiğini kaydetti. “Böyle şeylere üzülüyoruz” diyen Aran, çok zor günler geçirdiklerini anlattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.