İsrail, Gazze'de hastane önünü bombaladı: En az 18 ölü

İsrail, Gazze'de hastane önünü bombaladı: En az 18 ölü

İsrail'in Emel Hastanesi'nin önüne düzenlediği bombardımanda ilk belirlemelere göre 18 kişi öldü. Gazze'de çeşitli noktalara gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı var.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Filistin Kızılayı'na ait Emel Hastanesi'nin önüne düzenlediği saldırıda en az 18 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Filistin Kızılayı, Emel Hastanesi'nin yaklaşık 10 metre mesafeden bombardımana maruz kaldığını açıkladı.

Filistin resmi ajansı WAFA da saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 18 kişinin öldüğünü aktardı.

EVLER, MÜLTECİ KAMPLARI, SIĞINMA MERKEZLERİ VURULDU

Öte yandan Nassar ve El-Hazuki ailelerinin evlerinin hedef alınması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

İsrail savaş uçakları, bu sabah Gazze Şeridi'nin orta kesimini özellikle Bureyc ve Megazi mülteci kamplarını hedef alan şiddetli saldırılar düzenledi.

Filistinlilerin sığındığı merkezlere ulaşan bombalar, çok sayıda kişinin ölümüne neden oldu.

Saldırının ardından ölü ve yaralılar Aksa Şehitleri ve El-Avde hastanelerine nakledildi.

Yine İsrail hava kuvvetleri ve topçu birliklerinin Şucaiyye ve Tuffah mahallelerine ve El-Ketibe bölgesinde bir eve düzenlediği bombardımanda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Görgü tanıklarına göre, Gazze'deki El-Ezher Üniversitesi yakınlarında da üç katlı bir ev hedef alındı.

Saftavi bölgesinde ise yüksek binalara çıkan İsrail keskin nişancıları tarafından vurulan 6 kişinin Şifa Hastanesi'ne götürüldüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.