İsrail '150'den fazla roket atıldığı' gerekçesiyle Gazze'ye hava saldırısı düzenledi

İsrail '150'den fazla roket atıldığı' gerekçesiyle Gazze'ye hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu, Gazze'den '150'den fazla roket fırlatıldığını' söyleyip karşılık olarak Filistin topraklarına hava ve tank saldırısı düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırısında Filistinli bir bebeğin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, İsrail hava saldırısında evlerinde olan '14 aylık Sabaa Arar adlı bebeğin öldüğünü, hamile olan annesinin de ağır yaralandığını' ifade etti.

AFP'nin haberine göre İsrail ordusu sözcüsü, olayla ilgili İsrail ordusunun bilgisi olmadığını söyledi. İsrail güvenlik güçleri, Gazze'ye yönelik hava saldırılarında 'militanlara ait askeri mevzilerin hedef alındığnı' savunuyor.

İsrail'in güneyinde de Gazze'den roket atışına karşı sirenlerin çalması üzerine bölgede yaşayanlar sığınaklara kaçtı. Cumartesi günkü saldırılarda ayrıca bir Filistinli hayatını kaybetti, iki İsrailli yaralandı.

Cuma günü Gazze Şeridi'nden açılan ateşte İsrailli iki askerinin yaralanması üzerine İsrail ordusunun misilleme olarak başlattığı saldırıda da ikisi Hamas militanı dört Filistinli ölmüştü.

Cumartesi günü de İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden atılan roketlere karşılık olarak başlattığı hava saldırısında 'Hamas ve Filisin İslami Cihat Örgütü'ne ait 50 hedefin vurulduğunu' duyurdu.

İslami Cihat Örgütü açıklamasında İsrail'i, geçen ay Mısır arabuluculuğunda başlayan ateşkesi uygulamamakla suçladı.

Gazze'de Hamas yanlısı silahlı grup Mescid-i Aksa Muhafızları, Cumartesi günkü hava saldırılarında bir üyelerinin öldüğünü söyledi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırılarında altı Filistinlinin yaralandığını ifade etti. Reuters haber ajansının haberine göre bölge sakinleri yaralananlardan ikisinin 'militan' olduğunu söyledi.

Filistin Eğitim Bakanlığı bölgede İsrail bombardımanı altında kalan okulların boşaltıldığını duyurdu.

İsrail'in güneyi Kiryat Gat'ta da şarapnel parçası isabet eden bir kadın ve Gazze'nin kuzeyine 10 km mesafede Aşkelon'da da bir erkek ağır yaralandı.

İsrail ordusunun açıklamasında, Gazze'den atılan roketlerin çoğunun Demir Kubbe sistemiyle havada imha edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.