İspanya’da yaşlılar evlerini yarı fiyatına satıyor ama bir şartla

İspanya’da yaşlılar evlerini yarı fiyatına satıyor ama bir şartla

İspanya’da yaşlılar, yaşadıkları evleri neredeyse yarı fiyatına varan indirimlerle satmaya başladı.

Evlerini bu fiyatlara satmalarının tek bir şartı var, o da ölene kadar evlerinde oturmak. Satışlar her ne kadar legal olsa da, bu durum çok sayıda İspanya vatandaşı tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Bazı alıcılar için çok çekici olan bu indirimli teklifler, bazıları için ise dehşet verici.

İspanyol gazetesi El Español’a konuşan 92 yaşındaki Carmen Segovia, “İstediğim şey evimde ölmek” dedi. 100 metrekarelik evini 200 bin Euroya satmayı planlayan Segovia, “Bütün anılarım burada, bu yüzden ölene kadar burada iyi bir şekilde yaşamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Yarı fiyatına ev satma konusu, Twitter kullanıcıları tarafından da tartışıldı. İspanyol bir Twitter kullanıcısı, internette gördüğü “Şu anki sahibi 70 yaşında ve son gününe kadar evinde yaşamaya devam etme hakkına sahip olacak” şeklindeki bir ev ilanını paylaştı. İlana yorum yapan bazı kullanıcılar satışın kanunlara uygun olduğunu vurgularken, bazıları ise mülkiyetin tesliminin birinin ölümüne bağlı olmasının korkunç olduğunu söyledi.

İspanya’daki mülkiyet kanunlarına göre, evini satan kişilerin bu şekilde bir kullanma hakkından yararlanmasının önünde herhangi bir engel yok.

El Español’a konuşan 88 yaşındaki Mariano Muñoz, “Kızlarımızın hayatları iyi gidiyor ve bu eve ihtiyaçları olmayacak. Bu yüzden, bu evi satarak daha fazla parayla daha rahat bir şekilde yaşayacağız” dedi.

Fransız web sitesi bareownership.com’a göre, bu şekilde ev satışları İspanya, Fransa ve Belçika’da yaygın. Sitede “Bu şekilde ev satın alarak yatırım kapasitenizi artırabilirsiniz ve kaliteden ödün vermeden yüzde 40 hatta 50’ye varan indirimle ev sahibi olabilirsiniz” dendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.