İŞKUR Hakkari'de 148 kişiyi işe alacak

İŞKUR Hakkari'de 148 kişiyi işe alacak

İŞ-KUR Hakkari il Müdürlüğü, kent merkezi, ilçeler ve beldelerdeki değişik kurumlarda çalıştırılmak üzere 148 güvenlikçiyi işe alacak. Başvurular bugün başladı. Son gün 16 Ağustos olarak açıklandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çalışma İş Kurumu Hakkari İl Müdürlüğü kent genelinde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 148 kişilik alımın yapılacağını açıkladı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada TYP başvurularının bugün başladığı ve 16 Ağustos günü mesai bitiminde sona ereceği belirtildi.

Açıklamaya göre 148 kişilik TYP dağılımı ise şu şekilde

Çukurca: Toplam alım 4 kişi: Çukurca İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Noter Kurası

Şemdinli: Toplam alım 20 kişi: Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: Noter Kurası

Derecik: Toplam alım 20 kişi: Derecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: Noter Kurası

Yüksekova: Toplam alım 50 kişi: Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: Noter Kurası

Hakkari Merkez: Toplam alım 53 kişi - Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü- Noter Kurası

Bir kişinin başlangıç tarihi aynı olan TYP programlarından yalnızca bir programa başvuru yapabileceği uyarısı yapılan kurum açıklamasında katılım şartları şu şekilde açıklandı:

a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak

b) 18 yaşını tamamlamış olmak

c) Emekli ve malul aylığı almamak

d) Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);

e) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir

f) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz

g) TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

Katılımcılar yukarda belirtilen tüm şartları taşıma zorunludur. Başvurusu süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınmayacaktır. Katılımcılar sadece bir programa başvuru yapabilirler. Başvurular Alo 170, www.iskur.gov.tr  sitemiz ve e- Devlet üzerinden yapılacak. Başvurular İl müdürlüğümüz ve hizmet noktalarımızda kesinlikle yapılmayacaktır. Tüm Programlar Ekim 2020 tarihinde başlayacak 30 Haziran 2021 tarihinde sona erecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

iskur-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.