İşçiler: Hakkımızı istiyoruz

İşçiler: Hakkımızı istiyoruz

7 aylık maaşlarını almak için 6 gündür Rönesans Holding önünde yatıp kalkan işçiler, “Sadaka değil, sadece hakkımızı istiyoruz” dedi.

 aylık maaşlarını almak için 6 gündür Rönesans Holding önünde yatıp kalkan işçiler, “Sadaka değil, sadece hakkımızı istiyoruz” dedi.Elazığ ve Malatya’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) şantiyesinde Rönesans Holding’e bağlı taşeron firmada çalışırken işten atılan işçiler, 7 ay geçmesine rağmen ücretlerini alamadı. Bunun üzerine işçiler, ücretlerini alabilmek için bağlı oldukları İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) ile birlikte İstanbul Maltepe’de bulunan Rönesans Holding Müdürlüğü’nün önünde eylem başlattı. 3 Eylül’den bu yana gece gündüz müdürlük önünde eylemlerini sürdüren işçiler, haklarını talep ediyor. 

İşten çıkarılan işçilerden Mehmet Çakar, Rönesans Holding’e bağlı taşeron firmada çalıştığını fakat ücretlerini tam olarak alamadığını söyledi. 

Çakar, “Böyle bir firmada çalıştık ama hakkımız ödenmedi. Ama biz hakkımızı istiyoruz. Bu direnişi sadece haklarımız için değil, bizim gibi haklarını alamayan herkes için yapıyoruz. Herkes bu duruma düşüyor. Cuma gününden beri gece gündüz buradayız. Haklarımızı ve paramızı almadan gitmiyoruz” diye belirtti.

Önünde eylemde oldukları alışveriş merkezini işaret eden Çakar, “Bu AVM bu ellerle inşa edildi. Rönesans’ın kendisi mi bunu yapıyor? Biz inşa ediyoruz. Bizim yaptığımız yerde, bizim hakkımızı vermeden oturuyorlar. Verecekleri haklarımızı bir gecede harcıyorlar, fakat bize vermiyorlar. Ben ise ailemi geçindiremiyorum. Yurttaşlar haklarımızı almamız için bize destek vermeli” şeklinde konuştu.

İşçilerden Remzi Gümüş, 9 ay çalıştığını, 4 aylığını ise alamadığını belirtti. 7 aydır alacaklarını beklediklerini dile getiren Gümüş, “Hakkımızı alana kadar direnmeye devam edeceğiz. Rönesans Holding’den sadaka istemiyoruz, sadece hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider, üyelerinin hakları verilinceye kadar direnişi sürdüreceklerinin altını çizerek, “Yetkililerle sorunun çözümüne ilişkin görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Çözülmediği takdirde direnişimizi sertleştireceğiz” dedi.

İnşaat sektörlerinde yaşanan iş cinayetlerine dikkat çeken Çakar, bununla hak gasplarının ayyuka çıktığını vurguladı. Gider, “Burada vergi kaçıran inşaat patronları var. Türkiye resmen 5’li çeteye peşkeş çekilmiş durumda. İstedikleri gibi at koşturuyorlar. Bu da iktidarın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın durduğu yeri gösteriyor. Bu sadece yasal boşluk değil” diye belirtti. 

“Bu ne ilk direnişimiz ne de son olacak” diyen Gider, “Bu sorunların üzerine gidebilmemiz için omuz omuza mücadele etmek önemli. İşçiler ödenmeyen haklarının peşine düşsün” diye seslendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.