İşadamı Er’den hükümete sicil affı teşekkürü!

İşadamı Er’den hükümete sicil affı teşekkürü!

Hakkarili genç işadamı Abdurrahman Er, esnafları büyük umut ve hayallerle beklediği sicil affını TBMM’den geçiren hükümete teşekkür etti.

TBMM’den geçen sicil affını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen İşadamı Abdurrahman Er, bazı olumsuz sebeplerden dolayı bankalara borçlarını ödeyemeyen veya geciktiren vatandaşların, esnafların ve  işletme sahiplerine 6 ay içerisinde ödeme veya tekrar yapılandırılması halinde kendilerine Bankalar birliği risk merkezinde beyaz sayfa açtığını söyledi.

Geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtların da bu düzenlemeyle dikkate alınmaması  esnafımız arasında büyük bir  memnuniyetle karşılandığını ifade eden İşadamı Er, esnaflarımız ve işletmelerimizin Bankalar nezdinde kredi ve çek ödemelerini zamanında yapamadıkları için  kara listede olmaları nedeniyle her kredi taleplerine olumsuz cevap almalarına sebebiyet verilmiştir dedi.

Er,”Hükümetimiz ülkemiz için bölgemiz için olumlu adımlar atmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Hükümet üyeleri ülkede işini kurmaya çalışana ve işini büyütenlere ve özellikle bölgemizde yatırım yapmak isteyen işletmelere gerekli duyarlılığı gösterip kredi taleplerine olumlu cevap vermeleri konusunda sürekli Finans kuruluşlarını ve  bankaları uyarmaktadır.

İnşallah, bölgemizde ve özellikle ilimizde bulunan bankaların kesip atmak veya ağırlaştırılmış engeller yerine esnek davranarak esnafın ülke ve ilin  ekonomisine katkı sunmaları sağlanmalıdır. Halkımız bölge esnafı  bunu ısrarla beklemektedir.

  Bankaların TBMM’nde  çıkan sicil affını da baz alarak özellikle bölgemizde işletmelerini askıya alan veya işini küçülten  kalkınmayı ve istihdama yönelik adım atan esnaflarımızın yüzünü güldürecek adımları atmak zorundadırlar. Ülkemiz için Bölgemiz için nefes alma anlamında bu bir zaruriyettir.

  İlimizde bulunan finans kuruluşları bankalara tekrar sesleniyorum. İşsizliğe hep beraber çare bulmak zorundayız.  Sizler elinizi değil gövdenizi taşın altına koyarak esnafımızın imdadına kulak asarak olumlu kredi başvurularına cevap vermek zorundasınız. Türkiye hepimizin, aynı gemide yol aldığımız asla unutulmamalıdır.

Yeni işyerlerinin açılması, iş aş olanaklarının yeniden gözden geçirerek  ülkemizde birilerinin özellikle oluşturmak istedikleri kötü imajı hep beraber silmek zorundayız. 

Bu anlamda sicil affı düzenlemesini çıkaran Başta Hükümetimize ve TBMM’si üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.