İŞ-KUR Müdürü Kızılkaya Yüksekova'daki atölyeyi ziyaret etti 

İŞ-KUR Müdürü Kızılkaya Yüksekova'daki atölyeyi ziyaret etti 

İŞ-KUR Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya Yüksekovalı İş adamı Soner İşleyen tarafından kurulan ve 350 kişinin istihdam edileceği tekstil atölyesini ziyaret etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Kızılkaya kurum personeller ile birlikte Yüksekovalı İş adamı Soner İşleyen tarafından ilçede kurulan ve ilk etapta 100, daha sonraki süreçlerde 350 kişiyi istihdam etmesi öngörülen tekstil atölyesini ziyaret etti.

Müdür Kızılkaya ve beraberindeki İŞ-KUR personelini atölye girişinde karşılayan Yüksekovalı İş Adamı Soner İşleyen bir kaç makine ile başladıkları işinde yüzlerce kişiyi istihdam etmenin haklı gururunu yaşadığını söyledi. 

İlk etapta kadın ve erkek kabanı üreteceklerini kaydeden İşleyen, "Bu işe bir kaç makineyle başladık. Daha sonra işimizi büyüttük. Bende Yüksekova'da istihdam alanı oluşturma fikri başladı. Bu durumu gerekli mercilerle paylaştım. Olumlu cevaplar aldık. Memleketimizin de böyle bir istihdama ihtiyacı vardı. Hakkari Valiliği ve Yüksekova Kaymakamlığı bu konuda bize destek verdi, Hakkari Çalışma ve İş Kurumdan da destek bekliyoruz ‘’ ifadelerini kullandı. 

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya ise istihdamın korunmasını sağlayan, istihdamın artırılması için hayata geçirilen istihdam teşvikleri ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik uygulanan aktif iş gücü programlarına ilişkin destekler hakkında Tekstil Atölyesi sahibi Soner İşleyen'e bilgi verdi.

İŞ-KUR Müdürü Kızılkaya, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde birçok aileye ekmek kapısı olacak İşsizliği azaltacak olan tekstil atölyesi gibi üretim yapan iş yerlerinin sayısının artması için yatırımcıları Hakkari ve Yüksekova’ya davet etti.

2-20200717175840.jpg1-20200717175840.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.