İş dünyasından 'sıkı para politikası' çağrısı

İş dünyasından 'sıkı para politikası' çağrısı

TOBB ve TÜSİAD ortak açıklama yaparak, ekonomideki dalgalanmanın önüne geçilebilmesi için 'sıkı para politikası, enflasyonla mücadele için somut bir yol haritası oluşturulması' çağrısında bulundu.

TOBB ve TÜSİAD ortak bir toplantı yaparak, ekonomideki son gelişmeleri ele aldı. Görüşmenin ardından yayınlanan ortak açıklamada ise ‘kemer sıkma’ politikalarının hayata geçirilmesi çağrısı yapıldı.

Hükümetin açıkladığı ekonomik programın başarısı için iş dünyasının gerekli desteği sunacağı belirtilerek, “Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır ve bu süreçte reel sektörümüzün üretim ve istihdam kapasitesinin korunması son derece büyük önem arz etmektedir” görüşüne yer verildi.

Ülke ekonomisindeki küresel gelişmelerin yanısıra iç dinamikler nedeniyle hassas bir dönemde olunduğu vurgulanan açıklamada, hükümete şu önerilerde bulunuldu:

* Merkez Bankası’nın dün sabah likidite yönetimi için attığı olumlu adımların yanısıra, kurun istikrara kavuşması için daha sıkı bir para politikasına geçilmesi,

* Sıkı para politikasını destekleyecek tasarruf tedbirlerini içeren maliye politikasının en kısa sürede açıklanması,

* Enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için güven verici somut bir yol haritasının bir an önce hazırlanması,

* En önemli ekonomik partnerimiz olan Avrupa Birliği ile ilişkilerin yeniden olumlu çerçeveye kavuşturulması,

* ABD ve Türkiye’nin mevcut sorunların stratejik ortaklık çerçevesinde diplomasi yoluyla ve ivedilikle çözülmesi için çaba göstermeye devam etmesi.İş dünyası olarak, gerekli önlemlerin uygulanmasıyla, ekonomimizin yeniden dengelenerek sürdürülebilir büyüme sürecine süratle döneceğine inancımız tamdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.