iş adamı Er “ Fabrikayı Devlet Kurup Devretsin”

iş adamı Er “ Fabrikayı Devlet Kurup Devretsin”

Hakkarili iş adamı Abdurrahman Er, bölgemizde istihdamın önünü açma ve işsizliği bitirme adına devlet eli ile fabrikaların açılması ve yerelde bulunan işletmelere devredilmesi daha isabetli bir yaklaşım olur dedi.

Yıllarca avantajlı olmasına rağmen Hakkari’ye verilen teşvik paketleriyle dışarıdan yatırımcıyı ilimize getirmek mümkün olmadığını belirten iş adamı Abdurrahman Er. kalkınma ajanslarının ağır prosedürleriyle özellikle Hakkari ilinde yatırım desteği almak oldukça zor olduğunu söyledi.

Er,” Ondan diyorum ki, Devlet eliyle fabrikaların ve istihdam alanlarının açılması ve yerel işletmelere devrinin yapılması daha uygun ve yatırımın hedefine ulaştırılması sağlanacaktır.

Bir ilin kalkındırılması, ancak yerelde o ilde yaşamını idame eden esnafların, işletmelerin istihdama yöneltici  teşvik politikalarıyla desteklenerek işsizliğin önüne geçmek mümkün olacaktır.

Hükümet tarafından ilimiz için bölgemiz için verilecek tüm teşvik ve destekler hedefine ulaşma adına en az 15 yıl boyunca uygulanmalıdır.

Bölgemizdeki yatırımlar için yatırım indirimi ve 15 yıl boyunca gelir, kurumlar vergisi  SSK prim ve uygulamalarına muafiyeti getirilmelidir. İmalat sanayinde en az yüzde  50 ile yüzde 80 arasında enerji desteği sağlanmalı, ucuz ve uzun vadeli yatırım ve işletme kredileri uygulanmalıdır” dedi.

HÜKÜMET TARAFINDAN BÖLGEMİZ İÇİN SOMUT ADIMLAR ATMALIDIR

 Hükümet tarafından atılan bazı somut adımlarla artık hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden İş adamı Abdurrahman Er, ,”Önümüzdeki günlerde hükümetin gündeminde olup, çıkması beklenilen sicil affı ile güveni sarsılmış işletmelerinde ülke ekonomisine katkıları sağlanabilme adına, bankaların bölgemizde buna duyarlı olup esnafımızın sıkıntılarını ve bölgenin hassasiyetlerine göre kredi taleplerine ağırlaştırılmış engeller yerine  esnek davranmalıdırlar.

Teminat sistemi değiştirilerek proje ve işletme, teminat olarak kabul edilmelidir. Hakkari ilimize Pozitif bir ayrım yapılarak Hükümetin her alanda teşvik ve destek politikası güdülmeli ve binlerce işsiz gencimize devletimizin kucak açarak iş ve aş vermelidir.

Hakkari daha önce sıkıntıların pilot bölgesiydi. Hükümetimiz tarafından atılan bazı somut adımlarla artık  Hakkari istihdam açısından cazibe merkezi haline gelerek işsizliği bitirme adına devletimizin büyük desteğini alarak gelişmesini yürekten bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.