İrfan Sarı HDP’den Hakkari milletvekili aday adayı

İrfan Sarı HDP’den Hakkari milletvekili aday adayı

Hakkari Esnaf Odaları birliği ve Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Yazar Şair İrfan Sarı HDP’den Hakkari milletvekili aday adayı oldu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye 24 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri için sandık başına gitmeye hazırlanırken, siyasi partilerin aday adayları da netleşmeye başlıyor. 

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Şair Yazar İrfan Sarı  HDP’den Hakkari milletvekilliği adaylık başvurusu yaptı. 

1978’de terzi çırağı olarak başladığı meslek hayatında 1999 yılında Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkalığına seçilen sarı 2014 yılında Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına seçilmiş.  Sarı, 26 Nisan tarihinde her iki odadaki başkanlık görevinden istifa ederek 4 Mayıs Cuma günü HDP Hakkari milletvekilliği için HDP Van il örgütüne başvurdu. 

Adaylığı ile ilgili kısa bir açıklama yapan Sarı şunları söyledi: “şu süreçte halkıma faydalı hizmetler verebileceğime inanıyorum. Demokrasi ve özgürlük yolunda olmazsa olmaz olan halk gerçeğini unutmadan yoluma devam edeceğim. Halkımdan dualarını eksik etmemelerini istiyorum” dedi. 

1967 Yüksekova doğumlu olan yazar şair İrfan Sarı evli ve iki çocuk babasıdır. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.