İran'daki deprem Başkale'de can aldı

İran'daki deprem Başkale'de can aldı

İran'daki deprem Van'da da hissedildi. 5.8'lik depremde Başkale'de bazı kerpiç evler yıkıldı, Elbis köyünden 3'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

 Türkiye-İran sınır bölgesinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van ve çevre illerde hissedilirken, Başkale ilçesine bağlı Elbis (Özpınar) köyünde 3'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti. Bazı kerpiç evlerin yıkıldığı köylerde yaralılar da var. İran sınırında bulunan köylerde ise hasar olduğu belirtiliyor.

İran’ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Kotur ilçesinde meydana gelen deprem Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 09.22’de kaydedildi.

Depremin 6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Başkale ilçesi Gelenler mahallesinde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldığı görüldü. Söz konusu köylere kar nedeniyle uzun zamandır ulaşımın olmadığı belirtilirken yetkililer ve kurtarma ekipleri köylere doğru hareket etti. 

1-20200223101510.jpg2-20200223101510.jpg3-20200223101511.jpg 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.