İran'da yolcu uçağı düştü: 176 ölü

İran'da yolcu uçağı düştü: 176 ölü

İran’dan Kiev’e gitmek üzere hareket eden Ukrayna Hava Yolları’na ait içerisinde mürettebatla birlikte 176 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra düştü. Uçaktan kurtulan olmadığı açıklandı.

Ukrayna Hava Yolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, İran’ın başkenti Tahran’ın 40 kilometre güneyindeki İmam Humeyni Havalimanı’ndan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere kalkış yaptıktan kısa süre sonra düştü.

Mürettebatla birlikte 176 kişiyi taşıdığı açıklanan uçak, kalkıştan kısa süre sonra Tahra’na yakın Parand bölgesinde düştü. İran’daki Ukrayna Büyükelçiliği, kazanın terörle ilişkili olmadığını açıkladı.

Uçağın, ilk belirlemelere göre ‘teknik bir arıza sonucu düştüğü’ duyuruldu. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy açıklamasında uçaktan kurtulan olmadığını söyledi. Uçağın düştüğü anlar cep telefonu kameralarına yansıdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.