İran’da protestolar sürüyor

İran’da protestolar sürüyor

İran’ın İsfehan kentinde hayat pahalılığı, yolsuzluk, elektrik ve su kesintileri, siyasi ve toplumsal baskılar nedeniyle başlayan gösteriler, ülkenin diğer kentlerine de sıçradı.

İran’da bir süredir başlayan gösteriler devam ediyor. İsfehan kentinde başlayan gösteriler, ülkenin diğer kentlerine de sıçradı. Halk, hayat pahalılığı, yolsuzluk, elektrik, su kesintileri, siyasi ve toplumsal baskılara itiraz ediyor.

Esnaf ve sınır ticareti ile uğraşan yurttaşların başlattığı gösterilere daha sonra taksi şoförleri ve işçiler de destek verdi.
 
Protesto eylemlerine İranlı kadınlar yoğun bir şekilde katılıyor. Kerec’deki protesto gösterileri üzerine İran pasdarlarının sokağa çıkma yasağı ilan ettiği öğrenildi. 20 eylemcinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.