İran'da bir günde 2700'den fazla kişiyle, son bir ayın en çok sayıdaki Covid-19 vakası

İran'da bir günde 2700'den fazla kişiyle, son bir ayın en çok sayıdaki Covid-19 vakası

İran'da, 2700'den fazla vakayla, son bir ayın en çok sayıdaki Covid-19 vakası bildirildi. Ayrıca 212 kişinin daha hayatını kaybettiği duyuruldu.

Ancak yetkililer, İran'da şu ana dek toplam 314.786 vaka ve 17.617 ölüm görüldüğünü söylerken, BBC Farsça'nın yaptığı bir araştırma vaka ve ölüm sayılarının gerçeğin çok altında bildirildiğini ortaya koydu.

BBC'nin gördüğü resmi belgelere göre, 20 Temmuz itibariyle 42 bin kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak İran Sağlık Bakanlığı, o güne kadar 14.505 kişinin öldüğünü duyurmuştu. Vaka sayıları da, resmi bildirimlerin iki katı.

Resmi sayılarla dahi olsa, İran Ortadoğu'das salgından en olumsuz etkilenen ülkelerden biri ve kısıtlamaların gevşetilmesiyle, vaka sayıları artmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.