İran'da 66 kişiyle birlikte düşen uçağın kara kutuları bulundu

İran'da 66 kişiyle birlikte düşen uçağın kara kutuları bulundu

İran'da kurtarma ekipleri ülkenin güneybatısındaki dağlık alana 66 yolcu ve mürettebatıyla birlikte geçen ay düşen Aseman Havayolları'na ait yolcu uçağının kara kutularını bulmayı başardı.

IRNA'ya konuşan İran sivil havacılık kurumu halkla ilişkiler direktörü Reza Caferzade "Uçuş parametrelerini tutan kara kutu ile kokpitteki konuşmaları kaydeden kara kutu yargı yetkililerine teslim edildi" dedi.
Aseman Havayolları'na ait ATR-72 tipi yolcu uçağının iki kara kutusunu bulmak için Zagros Dağları'ndaki çalışmalar kötü hava koşullarının düzelmesinin ardından cuma günü devam etmişti.

Kara kutuların deşifre edilmesiyle uçağın düşüş nedeninin belli olması umut ediliyor. 

Uçak 18 Şubat'ta Tahran'dan Yacuc'a gitmek üzere kalktıktan yaklaşık 50 dakika sonra 4.000 metre yükseklikteki dağlık alana çakılmış, taşıdığı 66 kişiden kurtulan olmamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.