İran Trump hakkında tutuklama kararı çıkardı

İran Trump hakkında tutuklama kararı çıkardı

İran, Kasım Süleymani suikastı nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump ve 35 Amerikalı yetkili hakkında yakalama kararı çıkardı. Tahran, kararın uygulanabilmesi için Interpol'den de yardım istendiğini duyurdu.

İran yönetiminin, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin suikastla öldürülmesi nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump ve 35 yetkili hakkında için tutuklama emri çıkardığı açıklandı. Tahran Başsavcısı Ali Alqasimehr, kararın uygulanması için Interpol’den yardım istediklerini de söyledi.

ABD, bölgedeki Amerikan güçlerine düzenlenen saldırılardan sorumlu tuttuğu Devrim Muhafızları’nın Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’yi 3 Ocak günü Irak’ın başkenti Bağdat’ta insansız hava saldırısıyla düzenlenen suikastla öldürmüştü. Üçüncü bir ülkenin topraklarında bir devlet yetkilisine düzenlenen bu suikast uluslararası hukuk açısından tepki çekerken, İran yönetimi ABD güçlerinin Irak’ta konuşlandığı Ayn el Esad üssüne saldırı düzenleyerek yanıt vermişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum