İran 'Ortak Operasyon' açıklamasını yalanladı

İran 'Ortak Operasyon' açıklamasını yalanladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "PKK’ya karşı İran’la ortak operasyon başlattık" sözleriyle ilgili olarak İran'dan farklı bir açıklama geldi.

İran silahlı kuvvetlerinden bir kaynak yarı resmi Fars haber ajansına konuştu. İran ordusundan yetkili Türk ordusunun PKK’ya karşı operasyon yaptığını ancak İran kuvvetlerinin bu operasyonun parçası olmadığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Soylu, Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren Türkiye ve İran arasında PKK'ya yönelik ortak operasyon başlatıldığını açıklamıştı.

 PKK, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) terör örgütleri listesinde yer alıyor. Ankara 2015’te çözüm süreci olarak adlandırılan sürecin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından PKK’ya yönelik baskısını arttırdı.

Türkiye sık sık Kuzey Irak’taki PKK kamplarına hava saldırıları düzenliyor.

2004’te İran’da kurulan PKK bağlantılı PJAK da Kürtlerin özerkliği için savaştığını belirtiyor.

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari geçen hafta Ankara’yı ziyaret etmişti. IRNA haber ajansına göre iki ülke terör örgütleriyle savaşırken işbirliği yapmak konusunda kararlılıklarını dile getirmişti. (Amerika'nın Sesi) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.