İran: 'İngiltere Grace 1 tankerini serbest bırakabilir'

İran: 'İngiltere Grace 1 tankerini serbest bırakabilir'

İranlı yetkililer, İngiltere’nin alıkoyduğu Grace 1 adlı petrol tankerini kısa süre içerisinde serbest bırakabileceğini söyledi. Yetkililer, İngiltere’ye verilen bazı belgelerin buna yardımcı olacağını belirtti.

İran Liman ve Deniz İşletmeleri Başkan Yardımcısı Celil İslami, yaptığı açıklamada, “İngiltere, Grace 1’i serbest bırakmayı düşünüyor. Teslim ettiğimiz bazı belgelerden sonra bunun kısa süre içerisinde olmasını ümit ediyoruz” dedi. İslami, bu açıklamayı İran Haber Ajansı İRNA’ya yaptı.

İngiliz Deniz Kuvvetleri, Grace 1 adlı İran petrol tankerini, 4 Temmuz'da yaptırım kurallarına aykırı şekilde Suriye’ye petrol götürdüğü gerekçesiyle alıkoymuştu. İran, söz konusu iddiaları o tarihten bu yana reddediyor.

İslami de bir kez daha bu iddiaları reddetti ve “Bu gemi tamamen yalan iddialarla alıkonuldu ve halen serbest bırakılmadı” dedi.

Grace 1’in İngiltere tarafından alıkonulmasının ardından İran Cumhuriyet Muhafızları, Hürmüz Boğazı’nda Stena Impero adlı bir İngiliz petrol tankerini alıkoydu. İngiltere de bu alıkoyma işleminin yasadışı olduğunu savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.