Irak’ta ABD üssüne roketli saldırı

Irak’ta ABD üssüne roketli saldırı

Irak’ın Anbar ilinde bulunan ve ABD askerlerinin konuşlandığı Any’ül Esad Hava Üssü’ne roketli saldırı düzenlendi. Can kaybının yaşanmadığı saldırıda maddi hasar oluştuğu belirtildi.​

Irak’ın Anbar ilinde bulunan ve ABD askerlerinin konuşlandığı Any’ül Esad Hava Üssü’ne roketli saldırı düzenlendi. Yerel medya, saldırıda can kaybı ya da yaralanma olmadığını belirtti. Saldırıda çok sayıda roket kullanıldığı kaydedilirken, Irak'taki yetkililerin olay yerinde incemelerde bulunduğu ifade edildi. 

ABD'nin Bağdat Havalimanında helikopterle düzenlediği saldırıda öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ardından Tahran yönetimi, ABD askerlerinin konuşlandığı Any’ül Esad Hava üssüne balistik füzelerle saldırı düzenlenmişti. İran'ın misillemesinin ardından Tahran ve Washington arasında savaş rüzgarlı esmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.