Irak ve Türkiye ortak tatbikata başladı

Irak ve Türkiye ortak tatbikata başladı

Irak, Türkiye ile ortak tatbikata başladıklarını duyurdu.

Irak Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’yle (TSK) birlikte, sınırda ortak tatbikat başlattıklarını açıkladı. TSK’den yapılan açıklamada, Habur’da süren tatbikatın üçüncü aşamasının yarın başlayacağı ve Irak askerlerinin de katılacağı belirtildi.

Açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren Silopi/Habur bölgesinde icra edilmekte olan tatbikatın üçüncü safhasına 26 Eylül 2017 tarihinde başlanacaktır. Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir” denildi.

Referanduma karşı çıkan Türkiye, Irak ve İran ortak önlemler aşma konusunda geçen hafta mutabakata varmıştı. Ayrıca Türkiye, Irak sınırındaki Habur’da tatbikat başlatmıştı. Başbakan Binali Yıldırım da bugün “Irak merkezi yönetimini bundan sonra daha fazla muhatap alacağız” demişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.