Irak ve İran'dan Kerkük anlaşması

Irak ve İran'dan Kerkük anlaşması

Bağdat yönetimi, Erbil'in de hak iddia ettiği Kerkük'ün petrolleri için İran'la bir anlaşma imzaladı. Buna göre, İran ve Irak yönetimleri Kerkük petrolünün Irak üzerinden taşınması için bir boru hattı kurulması ihtimalini gözden geçirecek.

 Irak ve İran, statüsü hâlâ tartışmalı olan Kerkük’ün petrolleri konusunda bir mutabakat zaptı imzaladı. Irak Petrol Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, mutabakat çerçevesinde Kerkük’ten çıkan ham petrolü İran üzerinden taşıyacak bir boru hattının olası inşası gözden geçirilecek.

İki ülkenin petrol bakanlarının Bağdat’ta imza attığı anlaşmada, ortak petrol sahaları konusundaki ihtilafların aşılması ve Irak’ın ham petrolünün İran’daki Abadan rafinerisine taşınma olasılığını ele alması için ortak bir komisyon kurulması çağrısı da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.