İpekyolu Belediyesi’ne de kayyım atandı

İpekyolu Belediyesi’ne de kayyım atandı

Van'ın İpekyolu Belediye Eş Başkanları görevden alınarak yerlerine kayyım atandı. Böylece, 31 Mart seçimleri sonrası kayyım atanan belediye sayısı 16’ya çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Van'ın İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Azim Yacan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden aldı. Yacan'ın yerine kayyım olarak İlçe Kaymakamı Sinan Aslan atandı.  

Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan belediye eş başkanları Azim Yacan ve Şehsade Kurt'un da gözaltı sürelerinin uzatıldığı öğrenildi.  

HDP’liler milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Sait Dede ve Şevin Coşkun, HDP il yöneticileri ve belediye meclis üyeleri tarafından belediye hizmet binasında dün başlatılan nöbet eylemi de kayyım atandığının tebliğ edilmesi sonrası son buldu.

İpekyolu Belediyesi ile kayyım atanan HDP’li belediye sayısı 16’ya yükseldi.

31 Mart seçimlerinden sonra HDP’nin Van’da kazandığı Büyükşehir Belediyesi ile birlikte toplam 4 belediyeye kayyım atanmış oldu. Kentte HDP’nin kazandığı 3 belediye de eş başkanının KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbataları verilmemişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.