İpekyolu Belediyesinden çiftçilere tohum desteği

İpekyolu Belediyesinden çiftçilere tohum desteği

İpekyolu Belediyesi kırsal kalkınmayı destekleme çalışmaları çerçevesinde, ilçe sınırları içerisinde bulunan çiftçilere tohum desteğin de bulundu.

İpekyolu Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, tarımsal faaliyetleri destekleme ve sürdürülebilir üretim için çiftçilerimizle el ele çalışmaya devam ediyor. Bu çerçeve de ilçemiz sınırları içerisinde bulunan çiftçilere “Silajlık” mısır tohumu dağıtıldı.

Dağıtıma, Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili birim amirleri katıldı.

Kırsal bölgelerde bulunan yurttaşların doğru ürünle, doğru üretime teşvik edilmesinin amaçlandığı çalışma çerçevesinde 50 çiftçiye, 750 dönüme yetecek, 150 torba tohum dağıtıldı. Verim düzeyinin yüksek seyrettiği Silajlık tohumun, 1’e 8 ile 1’e 10 oranında yüksek verim gösterdiği bilinmektedir.

Tohum dağıtımı sırasında konuşan eş başkanlar üretime her zaman destek vereceklerini ifade ederek, aynı zamanda ekim ve hasat dönemlerinde de çiftçilere gereken desteğin verileceğini belirttiler.

Belediye yetkilileri, belediyenin tarımsal araç parkında bulunan Pnömatik ekim makinesi ile ayrıca çiftçilere ekim işlerinde de destek verileceğini ifade ettiler.

Çiftçiler ise bu yardımın çok anlamlı olduğunu, yaşanan krizde bu tohumları kendi bütçeleri ile almalarının imkânsız olduğunu belirttiler. Yapılan tohum desteğinden dolayı teşekkürlerini dile getiren çiftçiler taleplerinin hemen yerine gelmesinden dolayı sevinçli olduklarını kaydeden çiftçiler ayrıca verim düzeyi yüksek olan bu tohumu kendilerine sunan yetkililere teşekkür ettiler.
 1-20190518171715.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.