İngiltere'de ev karantinasına girenlere 500 sterlin ödeme yapılması gündemde

İngiltere'de ev karantinasına girenlere 500 sterlin ödeme yapılması gündemde

İngiltere'de Covid testi pozitif çıkıp ev karantinasına girenlere 500 sterlin ödeme yapılması gündemdekarantına

İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı ve basına sızan bir belgeye göre, hükümetin Covid-19'un yayılmasını kontrol altında tutmak için değerlendirdiği seçenekler arasında ev karantinasında olanlara ödeme yapılması da yer alıyor.

Belgede yer alan öneride, Covid testi pozitif çıktığı içinde evde karantinada kalması gerekenlere 500 sterlin (yaklaşık 5.000 TL) ödeme yapılması teklif ediliyor.

Bu ödemelerin haftalık toplamının 453 milyon sterline ulaşabileceği hesaplanıyor.

BBC Muhabiri Katie Razzall, hükümetin kişilerin kendilerini karantina tutmalarının kritik önemde olduğunu kabul ettiklerini ve bu öneriler listesinin Sağlık Bakanlığı memurları tarafından hazırlandığını belirtti.

Razzall, bu önerilerin kısa bir süre içerisinde Covid ile mücadeleyi koordine eden komitede ele alınmasının beklendiğini aktardı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.