İngiltere otellerde karantina uygulaması başlatmaya hazırlanıyor

İngiltere otellerde karantina uygulaması başlatmaya hazırlanıyor

İngiltere hükümetinin, Covid’in yeni türleriyle ilgili kaygılar nedeniyle ülkeye giriş yapan bazı yolcuların otellerde karantinaya alınacağı yönünde karar açıklaması bekleniyor.

Başbakan Boris Johnson, gün içinde üst düzey bakanlarla yapacağı görüşme sonrası karar alacak.

Yeni önlemlerin, Güney Afrika, Güney Amerika ve Portekiz gibi yüksek riskli ülkelerden gelen İngiltere vatandaşları ve sürekli oturum izni sahipleri için geçerli olması bekleniyor.

Hükümet kaynakları, otellerde karantinaya alınacakların konaklama masraflarını da kendilerinin karşılaması gerekeceğini söyledi.

Otelde karantina uygulamasının en az 14, en fazla 24 gün sürmesi planlanıyor.

Masrafların yetişkin başına 1.700£, iki yetişkin iki çocuklu aile olarak 2.800£ olması, ödemenin de karantina bitince yapılması ön görülüyor.

Masrafları karşılayamayacak olanların bunu kanıtlayan belge sunmaları durumunda ve bazı olağandışı durumlarda ücret alınmayacağı belirtiliyor.

BBC Newsnight siyaset editörü Nicholas Watt, uygulamanın diğer ülkelerden girişlerde de geçerli olup olmayacağına ilişkin ‘kesin bir karar olmadığını’ söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.