İnce'den Erdoğan'a: TV'ye çıkarsa o mitingi iptal ederim

İnce'den Erdoğan'a: TV'ye çıkarsa o mitingi iptal ederim

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Ankara'daki mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. İnce ayrıca seçilirse Anadolu Ajansı, TRT ve YSK'yı tarafsız yargıya yönlendireceğini söyledi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ankara Tandoğan Meydanı'nda seçmenlere seslendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı "Sarayperest"likle eleştiren İnce, "Millet bahçesi yapıyormuş, sen dünyanın en büyük millet bahçelerinden birisi olan Atatürk Orman Çiftliği'ne Saray yaptın, ne millet bahçesi" dedi.

BENİMLE TV'YE ÇIKARSA İSTANBUL MİTİNGİNİ İPTAL EDERİM

Erdoğan'ı yine televizyonda tartışma programına çıkmaya davet eden İnce Erdoğan'ın sürekli yaptığı bu teklifi per zama reddettiğini belirterek "çakma lider" dedi. Yarın için de son kez çağrısını yineleyen İnce, "Kabul edersen yarın ki İstanbul mitingini iptal ederdim" dedi. 

İnce'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Mütevazı Çankaya'dan muhteşem cumhuriyeti doğuran Ankara, bağımsızlığımızın başkenti Ankara, cehaletin bilime dönüştüğü şehir Ankara, bağımsızlık ruhunun ilk yeşerdiği şehir Ankara... Bu 106. mitingimiz.  Ama görüyorum ki buradan ucu görünmüyor kalabalığın, bu miting gördüğüm en iç içe miting, aman dikkat edin birbirinizi sıkıştırmayın, aman!

Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı seçildiğimde neler yapacağımı anlatacağım. Ama önce söyleyeyim, pazar günü ben yok, sen yok, o yok, biz var biz! Şimdiden söylüyorum, 50 gündür evimde ya 2 gece yattım ya 3 gece. Yarın akşamdan itibaren sıra sizde. Pazar sabahı geç kalmayın, cumartesi akşamı okulların bahçesinde yatın. Pazar günü acıkmayın. Pazar günü uykunuz gelmesin, pazar günü hasta olmayın. Oyunuzu kullandınız, okulun bahçesinde durun, ayrılmayın. Sonra ilçe seçim kuruluna, il seçim kuruluna...

AA, TRT, YSK BU 3 KURUMUN YÖNETİCİLERİNİ YARGIYA GÖNDERECEĞİM

Pazar sabahı Yalova'da oyumu kullanıp doğru Ankara'ya geleceğim. Bakın 3 kurum: Biri Anadolu Ajansı, biri TRT, öbürü de YSK... Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı olacağımı biliyorum. Bu 3 kurumun yöneticilerini yargıya göndereceğim. Bağımsız, tarafsız bir yargıya göndereceğim.

Üstüne CHP logosu bastıkları "türbanı kaldıracağım" gibi cümleler yazan broşür dağıtmışlar. Bunlar nasıl müslüman, nasıl insan anlamış değilim. Bunu yazan ahlaksıza sesleniyorum, bunu yazan terbiyesize sesleniyorum, bunu yazan namussuza sesleniyorum. Bunlar sahtekar, bunlar yalancı, bunlar bırak müslüman olmayı bunlar insan bile değil. Bu broşürlerin benimle ve CHP ile hiçbir ilgisi yoktur, bunlar paçavradır. Benim cumhurbaşkanlığımda istediğin yerde başörtünü tak, korkmadan tak, böyle bir derdimiz yok.

Benim cumhurbaşkanlığımda başkent Ankara'yı kimse cezalandıramaz. Yurtdışına THY'ye gidemiyorsunuz, benim cumhurbaşkanlığımda THY Ankara'ya çalışacak.

(Yayınlanan yönetim şemasını göstererek...) Dünyada böyle bir devlet yönetimi yok, böyle bir şirket yönetimi yok, böyle bir organizasyon şeması yok. Bu tek adam dayatmasıdır, bu tek akılla Türkiye'yi yöneteeğim demektir. Kampüs değil külliye diyor, ama şemaya yazmış "Finans ofisi", kampüse külliye diyen adam finans ofisi yazmış. Yanındakileri değiştirdi olmadı, bakanları değiştirdi olmadı, devletin yapısını değiştiriyor, olmayacak. Erdoğan bu kadar zahmete gerek yok, sen değiştin mi her şey değişecek zaten! Türkiye'de yangın var, itfaiye teşkilatını değiştireceğim diyor. Önce yangını söndürelim!

Ankara'daki kamu görevlilerine sesleniyorum, sakın tedirgin olmayın. Seçimi ben kazanacağım, devlet de tıkır tıkır işleyecek. Layıkıyla o göreve gelenler hiç merak etmeyin, başı açıkmış kapalıymış bakmam, ilgilendiğim tek şey siz o işi biliyor musunuz bilmiyor musunuz.

Sanayi ve Girişimcilik Bakanlığı kuracağız, Ticaret ve Esnaf Bakanlığı kuracağız, baştan söylüyorum bunları.

Erdoğan'la benim aramda bir köprü polemiği var. Demirel'in yaptığı köprüden gidiş geliş 11 TL'ye geçiyoruz, Erdoğan'ınkinden gidiş 114 TL geliş 114 TL. Bayramlarda Demirel'in köprüsü bedava, Erdoğan'ın köprüsü parayla. Dün bana diyor ki, gerçekten zavallı kimyası bozuk, bana diyor ki "paran varsa geç ne konuşuyorsun?" Erdoğan ben milletvekiliyim, benim param var ben geçerim de kamyoncu nasıl geçecek? Benim derdim kamyoncu! Parası olan geçsin diyor, yakında şunu derse şaşırmayın "Parası olan hastalansın, parası olan yaşasın"

Millet bahçesi yapıyormuş, sen dünyanın en büyük millet bahçelerinden birisi olan Atatürk Orman Çiftliği'ne Saray yaptın, ne millet bahçesi.

"CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ ERDOĞAN TOPRAK KAYBETTİ"

Cumhuriyet döneminde ilk kez toprak kaybettik, Erdoğan Süleyman Şah Türbesi'ni kaybetti. Erdoğan Türkiye'yi Washington'dan Brüksel'den yönetiyor, ben Türkiye'yi Ankara'dan yöneteceğim. Bu seçimin kaybedeni olmayacak, herkes kazanacak. Başı kapalılar kaybetmeyecek, kadınlar kaybetmeyecek, Kürtler kaybetmeyecek, Türkler kaybetmeyecek, gençler kaybetmeyecek, aleviler kaybetmeyecek...

Annelere sesleniyorum, gençlerimizi iyi eğiteceğiz, onları yurtdışına göndereceğiz. Okullarımız nitelikli niteliksiz diye ikiye ayrılmayacak. İşsizliği yüzde 5'in altına düşüreceğiz. Bunları yapabilmek için yorgun adama değil, taze kana ihtiyaç var.

"SARAYPEREST"

16 sene önce dedi ki: "Artık yeni bir dönem başlıyor, artık milletvekilleri lojmanlarda değil halkın arasında oturacak." Kendisi Keçiören'de apartman dairesinde oturdu. İyi dedik, güzel. Sonra bir baktık, Çankaya Köşkü'nü de beğenmedi, 1150 odalı Saray yaptırdı kendine. O da yetmedi İstanbul'da 5 saray, Marmaris'te yazlık saray... Sarayperest! Marmaris'teki yazlık sarayı engellilere tahsis edeceğim.

O artık halkın adamı değil, o artık kibirli birisi, kardeşim dediklerinden yanında kimse yok, Rizeliyim diyor, Rize çayını beğenmiyor, kilosu 4500 TL olan beyaz çay içiyor. 2002'deki Erdoğan değil o, yorgun Erdoğan, heyecansız Erdoğan, insanlara tepeden bakan, her şeyi bilen bir Erdoğan.

Bugünlerde uydurdukları bir yalan var, bazı yardımları kaldıracakmışım. Doğum yardımı, gebelik yardımı, dul maaşı, muhtaç asker yardımı, şartlı eğitim yardımı, öğrenci yardımı, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, engelli bakımı yardımı, fakir muhtaç yardımı... 81 milyonun huzurunda söz veriyorum, bu yardımlara asla dokunulmayacak, bu yardımların hepsine 1 ay içinde 100 TL zam yapılacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.