İnce'den Erdoğan'a 'Buzdolabı' yanıtı

İnce'den Erdoğan'a 'Buzdolabı' yanıtı

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan'ın "15 yıl önce evlerde buzdolabı bulabiliyor muyduk?" sözlerini eleştirdi: Normal bir ruh hali değil bu. Türkiye'yi yönetemez bu ruh halindeki biri.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, FOX TV'deki Çalar Saat programına konuk oldu.

İsmail Küçükkaya'nın Erdoğan'ın, ""Türkiye'de 15 sene önce acaba evlerde biz fırın bulabiliyor muyduk? Acaba evlerde buzdolabı bulabiliyor muyduk" sözlerini sordu. 

İnce, Erdoğan'ın ruh halinin normal olmadığını söyleyerek bu soruya şöyle yanıt verdi: 

"Konuştuklarımıza bakın son günlerde. Buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın uygarlık göstergesiymiş, medeniyet göstergesiymiş.

"Bu nasıl bir kafadır, nasıl bir anlayıştır. Yani Erdoğan gelmeden önce köprülerimiz yoktu, buzdolaplarımız yoktu, fırınımız yok.

"Yani biz boğazdan yüzerek mi geçiyorduk. Buzdolabı yoktu da karın altında mı saklıyorduk biz yiyecekleri. Ağaç kavuğunda mı saklıyorduk.

"Normal bir ruh hali değil bu. Türkiye'yi yönetemez bu ruh halindeki biri, yönetmemeli. Konuştuklarına bakın yani".

"Bir gün sonra söylediğini yalanlıyor"

İsmail Küçükkaya İnce'ye "Siz kendisi için 'yorgun' dediniz, kendisi kızmış o tabire. 'Bana yorgun diyor, ben 16 yıl futbol oynadım antrenmanlıyım' diyor" ifadeleriyle Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı. İnce'nin buna cevabı ise şöyle oldu:

Konuştuklarından belli yorgun olduğu, hala diyor ki "Tatar böreği nerede dedim?", görüntüyü seyrettiriyorum meydanlarda.

Eskişehir meydanında kıraathaneler için vaatlerine, "menü az oldu" deyince çorba ekledi, Tatar böreği ekledi. Ben dalga geçince "Ben nerede dedim?" diyor. Bir gün önce söylediğini, bir gün sonra yalanlıyor.

"Soğan lobisi vardır ondandır o"

İsmail Küçükkaya elindeki patates ve soğanı göstererek, İnce'den soğanın kilosunun 6.5, patatesin kilosunun 6 lira olmasını sordu.
İnce bu soruya Erdoğan'ın "faiz lobisi" sözlerini hatırlatarak yanıt verdi:

"Soğan lobisi vardır da ondan olmuştur. Bakın ne hale geldik. Doları geçti soğan, dolardan daha değerli oldu.

"Çünkü üretmeyen bir Türkiye. Bu Türkiye'yi batırır. 453 Milyar dolar borcumuz var".

"Bir tek anket firmaları kaybedecek"

İnce'nin konuşmasından diğer satır başları şöyle: 

"Ben kazanacağım. Millet ittifakı çoğunluğu alacak. Hemen bir restorasyon sürecine başlayacağız.

"Erdoğan 2003'de Meclis'e geldiğinde yoklamaya girmesini bilmiyordu.

"Bunu bilmezken Başbakan oldu.

"Ben cumhurbaşkanı olduğumda 16 yıllık birikimim var. Bir günlük vekil yönetti de 16 yıllık ben mi yönetemeyeceğim. Bir tek anket firmaları kaybedecek. Rövanş yok, intikam yok. AK Partililer de kazanacak.

"Erdoğan sürekli kavga eden bir adam. Ben barıştıracağım. AK Partililer bundan niye üzülsün". 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.