İnce: Yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım

İnce: Yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk defa televizyonda açıklamalarda bulundu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk defa televizyonda açıklamalarında bulundu. İnce 'nin açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Anketlerde benim ismim önce çıktığı için aday oldum. Birinci tura çatı adayla girmek matematiğe aykırı.

Destek açıklaması

Sayın Genel Başkanla ilgili en ufak bir şikayetim yok.Aradı beni sordu. Çok ciddi emek harcadılar, ter döktüler. Örgüt çok çalıştı, bir iki can sıkıcı olay oldu. Yeterince maddi destek aldım. Bağışların hepsi harcandı.

Kampanya süreci

Meydanlarda çok genç vardı. Olağanüstü bir kampanyaydı. Bana oy verdiler o konuda sıkıntı yok. Bir şeyi kırdık 41 yıl sonra 30 barajını aştık.

"Ben bitti demeden bu iş bitmez"

Ben bitti demeden bu iş bitmez. Hazırlık süreci var. Önümüzdeki seçime hazırlıklarla girmeliyiz.

"Apolet tartışmasını fazla uzattım"

Hatalarımız neler biliyorum. Apolet tartışmasını fazla uzattım. Daha fazla miting yapmalıydım. Enerjimin hepsini harcamamışım. Bir 20 gün daha zamanım olsaydı farklı olabilirdi.

O gece yaşananlar

O gün karayolu ile oyumu kullandıktan sonra geldim. Biz bu seçim ikinci tura kalır dedik. Ben parti rozetimi çıkardım, genel merkezden izlemem doğru olmaz dedim. Konuşma yapmam gerekecekti. İkinci turda diğer partilerden oy isteyecektim. Otelin bir katını kiraladık. Sadece ailem ve bize yardımcı olan arkadaşlarımın gireceği bir kattı.

17.00'da neden YSK'ya gitti?

17.00'da otel ile YSK arasındaki mesafeyi ölçmek için gittim. 7 dakika sürüyordu. YSK'da bulunan arkadaşımız alınan kararlarda bir sıkıntı olmadığını söyledi. İnsanları neden çağırayım?

"Biraz mantığımızı zorlayalım"

YSK'nın TV'lere, partilere verdiği bilgiler var, partiden gelen bilgiler var. Partiden gelen bilgileri Engin Altay takip ediyordu, onun göreviydi. O sırada "Muharrem İnce kaçırıldı" denildi, beni kimse tehdit etmedi. Biraz mantığımızı zorlayalım. Ben bu milelte bir söz verdim, asla yalan söylemeyeceğim. Yaşar Tüzün geldi, "Abuk sabuk iddialar var, konuşma mı yapsan" dedi. Altay, "YSK, sonuçlarını bekleyelim" dedi. O sırada daha kimse açıklama yapmamıştı.

İsmail Küçükkaya açıklaması

Sosyal medyada bu dedikoduların olduğunu bilsem açıklama yapardım. Altay'ı dinledim. Aday olan kişi arkadaşlarını dinlemeli. Orada bir hatam oldu, gazeteci arkadaşıma mesaj attm. Hata İsmail'in değil, benim. YSK'da bir oyun olmadı.

54 yaşında bir cumhurbaşkanı adayı, ailesinin, 9 aylık gelininin, partili arkadaşlarının yanında böyle bir şey olur mu? Çıkamayacak vaziyette olabilir miyim? Ben nasıl bir durumdaydım anlatayım, önümde kağıtlar, televizyonlar, sıfır bir telefon elimde, televizyon kanalları açık...Emeğimize hakaret ediyorlar.

Gece ikiyi geçiyordu oradan çıktığımda. YSK daha açıklama yapmamıştı daha. Yaşar Tüzün beni uyardı ama ben dinlemedim. Hiçbir yarış bitmez. Durumun iç açıcı olmadığını gördüm. Bu yarış adil bir yarış değildi. İstanbul, Ankara, İzmir'de miting yaptık TRT 1 dakika vermedi. Seçime girdik mi evet. Sonucu kabullenmek zorundayız. Demek ki yeniden hazırlanmak lazım. Beni en fazla umutlandıran şey 41 yılda yapamadığımızı 50 günde yaptık.

Erdoğan'ı kutladım

25 Haziran'da Erdoğan'ı aradım, kutladım. Bizim mahalleden neden kutladın diyen insanlar oldu. 26 milyon insan Erdoğan'a vermiş. Ben onları ikna etmek istiyorum. O insanlar birini seçmişse ben o kişi kutlarım. Erdoğan'a üzüldüğüm bir şeyi söyledim. "Bunu doğru bulmuyorum" dedim, O da  "Farkında değilim" dedi.

"Yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım"

Allah izin verirse yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağımDemirtaş ziyaretinin arkasındayım. Siyasete ilke anlamında bakarım. Düzgün siyaset stratejisi kurduğumuzu düşünüyorum. Din ve ana dilde eğitim meselesini konuştuk. Barış dili tutturduğumuzu düşünüyorum.

İnce'nin ekibinde kimler var?

Çok fazla insan vardı. Arkadaşlarım, dostlarım vardı. Yalova'da gördüğüm en son validir. Abdülkadir Selvi'nin bilgileri doğru değil, arayıp sorabilirdi. 11 tane profesör, 1 general vardı. İsimleri açıklayamam. Böyle bir ortamda bana yardımcı olan isimleri nasıl vereyim?

Oy çalındı iddiası

49,9 düştüğü zaman ikinci tura kalacak. Siz de ikinci turda kazanacaksınız öyle mi? Biz başaramadık. Ben üzülmedim mi ben de üzüldüm. Demokrasi böyle bir şey. Ne kadar sandıkta gözlemci yoktu? Bütün sandıklarda güvenli bir seçim olmadı. Ama şikayet etme hakkımız yok. Önümüzde yine seçim var. Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 seneye kalmaz. Kasada damat vardı. Esnaf lokantası kabine.

 MEB Bakanı Ziya Selçuk işi iyi bilse de başarılı olabileceğini sanmıyorum.

Tezcan'ın açıklamaları

İkinci tura kaldığını Tezcan bize de söyleseydi. Partiden bana bilgi akışı olmadı.O hesabı partiyi yönetenler verir. Veri akışında başarısızlık vardı.

Koray Aydın'ın açıklaması

Bu meydan yarışı. Bahane aramayacaksınız. Siz de miting yapsaydınız. Popülerlikleri ben açıklandıktan sonra düştü. 14 gün erken açıklansaydım 81 vilayeti tamamlayacaktım.

Kılıçdaroğlu ile yemekte neler yaşandı? 

Ben koltuk meraklısı değilim. Uçaktan indiğimde aramızda kullandığımız telefondan arandığımı gördüm. Yemek yiyelim dedik, eşimi de çağırdı. Gazeteci beni aradı 16.00'da nerede yemek yiyeceksiniz? dedi. Daha o sırada davet edilmemişti.Kocaman bir masaydı. Masaya vurmak falan mümkün değildi. Özel bir odaydı. Fotoğraf çekilmesin diye orası seçilmişti sanırım. Bu yemek bir siyasi yemekti. Orada bulunan 4 kişi dışında kim ne söylerse yalan söylüyordur. Kılıçdaroğlu'nun oğlunun düğününü de konuştu. Bütün cumhuriyet güçleri yeniden yapılanmak zorunda. Yüksek maaşlı bürokrat konumundalar şu anda.

Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık teklifinde bulundu. Yenilenmemiz lazım. 1 milyon genci üye yapmalıyız, kadrolarımızı yenilemeliyiz. "Sizinle yarışmak istemiyorum. Beni genel başkan yapın, mitinglere başlayalım" dedim. Kılıçdaroğlu masaya vuracak tarzda biri değil. Korumalar dışarıdaydı. Bu neden açıkladım. Siyasi bir şeyler konuştuk. Milletin hakkıdır bunu öğrenmek. Basına açıklamalıydık  ben olsaydım öyle yapardım.

"Kılıçdaroğlu aday olsaydı sorusunun cevabını vermem"

CHP'nin yapısal sorunları var, bunu çözmemiz gerek, toptan bir yönetim anlayışını değiştirelim. Üyeler söz sahibi olmadığı sürece sorunlarımızı çözemeyiz. Kılıçdaroğlu aday olsaydı sorusunun cevabını vermem.

CHP 'nin tüzüğü tek adam tüzüğü değil mi?"

Dipdalga oldu. 50 günde bu kadar oldu. Zafer hazırlıktır. CHP 'nin tüzüğü tek adam tüzüğü değil mi? Tüzük değişmeli.

Yeni parti açıklaması

Benim ağzımdan çıkanları dikkate alın. Yeni parti kurmayacağım. Benim ağzımdan böyle bir şey duydunuz mu? Benim böyle bir derdim yok. İBB Başkanlığı adaylığı reddederim. İstiyorsa Engin Altay aday olabilirim.

Ben CHP 'nin cumhurbaşkanı adayıyım. Yeniden hazırlanmak lazım, morali bozmamak lazım. 4 Mayıs'ta yola çıktıktan sonra ivme yukarı çıktık. Meydanlarla bağ kurduk, gelecek dedik, gençler mesajı aldı. O kadar inanıyorum ki buna, bu başarılmayacak değil. 100 gün olsa iyi hazırlanılmış, sandıklar iyice hazırlanmış, anketlerle hataları düzelterek yapılabileceğine inanıyorum. 18 yaş altı gençlerin yoğun ilgisi vardı.

Türkiye'de bir rejim değişikliği var. Siyasi partilerin ne iddiası vardır, ülkeyi yönetme. Bir siyasi genel başkanının doğal olarak ne olması gerekir, cumhurbaşkanı olmalı. Ben cumhurbaşkanlığı koltuğunu istiyorum.

Yepyeni söylemlerde bulunalım, gençler devrede olsun. Sandıktan belediye başkanı, vekil belirlensin.

Genel başkan adayı olacak mı?

Örgüt bence toplayacak imza ama ben toplamayacağım. Milletle inatlaşılmaz. Öncülüğünü yapmayacağım. Gel önümüzden yürü derlerse ben buradayım.

İmza sözü aldı mı delegelerden?

Tabanda bir kaynama olduğunu görüyorum. İleriki günlerde olacağını düşünüyorum arkadaşların.

Engin Altay'dan canlı yayına mesaj

Engin Altay Didem Arslan Yılmaz'a mesaj atarak " İnce , parti kültürü ile yetişmiştir" dediğini aktardı. Bu partinin bu tüzüğü durduğu sürece CHP 'nin demokrasi hakkında söz söyleme hakkı yoktur. Bu tüzük değişmeli. Yeni adaylar milletin karşısına çıkıp, "Biz hatalarımızı gördük" demeli. Kimseye dayatmayacağım. Kendimizi değiştirdik sırada Türkiye diyeceğiz. Bu kadrolar  bu hale getirdi, bu kadrolar gitmeli.

CHP 'de liyakat yok"

CHP'de liyakat yok. Bu çarkı kırmalıyız. Kaderleri nasıl belirleniyor, bilmiyorlar. Pamuk ipliğine bağladılar. Bunlar olmazsa parti 20'nin altına düşer. Ben bu düzenden memnun değilim. Örgütü işin içine katmalıyız. 1200 kişi kaderimizi belirleyecek.

CHP rozeti açıklaması

CHP üyesiyim, hala Türkiye rozeti takıyorum. Delegelerin kararı değişebilir. Bu her zaman olabilir. Onlar güveniyorum.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk defa televizyonda açıklamalarında bulunuyor. İnce 'nin açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Anketlerde benim ismim önce çıktığı için aday oldum. Birinci tura çatı adayla girmek matematiğe aykırı.

Destek açıklaması

Sayın Genel Başkanla ilgili en ufak bir şikayetim yok.Aradı beni sordu. Çok ciddi emek harcadılar, ter döktüler. Örgüt çok çalıştı, bir iki can sıkıcı olay oldu. Yeterince maddi destek aldım. Bağışların hepsi harcandı.

Kampanya süreci

Meydanlarda çok genç vardı. Olağanüstü bir kampanyaydı. Bana oy verdiler o konuda sıkıntı yok. Bir şeyi kırdık 41 yıl sonra 30 barajını aştık.

"Ben bitti demeden bu iş bitmez"

Ben bitti demeden bu iş bitmez. Hazırlık süreci var. Önümüzdeki seçime hazırlıklarla girmeliyiz.

"Apolet tartışmasını fazla uzattım"

Hatalarımız neler biliyorum. Apolet tartışmasını fazla uzattım. Daha fazla miting yapmalıydım. Enerjimin hepsini harcamamışım. Bir 20 gün daha zamanım olsaydı farklı olabilirdi.

O gece yaşananlar

O gün karayolu ile oyumu kullandıktan sonra geldim. Biz bu seçim ikinci tura kalır dedik. Ben parti rozetimi çıkardım, genel merkezden izlemem doğru olmaz dedim. Konuşma yapmam gerekecekti. İkinci turda diğer partilerden oy isteyecektim. Otelin bir katını kiraladık. Sadece ailem ve bize yardımcı olan arkadaşlarımın gireceği bir kattı.

17.00'da neden YSK'ya gitti?

17.00'da otel ile YSK arasındaki mesafeyi ölçmek için gittim. 7 dakika sürüyordu. YSK'da bulunan arkadaşımız alınan kararlarda bir sıkıntı olmadığını söyledi. İnsanları neden çağırayım?

"Biraz mantığımızı zorlayalım"

YSK'nın TV'lere, partilere verdiği bilgiler var, partiden gelen bilgiler var. Partiden gelen bilgileri Engin Altay takip ediyordu, onun göreviydi. O sırada "Muharrem İnce kaçırıldı" denildi, beni kimse tehdit etmedi. Biraz mantığımızı zorlayalım. Ben bu milelte bir söz verdim, asla yalan söylemeyeceğim. Yaşar Tüzün geldi, "Abuk sabuk iddialar var, konuşma mı yapsan" dedi. Altay, "YSK, sonuçlarını bekleyelim" dedi. O sırada daha kimse açıklama yapmamıştı.

İsmail Küçükkaya açıklaması

Sosyal medyada bu dedikoduların olduğunu bilsem açıklama yapardım. Altay'ı dinledim. Aday olan kişi arkadaşlarını dinlemeli. Orada bir hatam oldu, gazeteci arkadaşıma mesaj attm. Hata İsmail'in değil, benim. YSK'da bir oyun olmadı.

54 yaşında bir cumhurbaşkanı adayı, ailesinin, 9 aylık gelininin, partili arkadaşlarının yanında böyle bir şey olur mu? Çıkamayacak vaziyette olabilir miyim? Ben nasıl bir durumdaydım anlatayım, önümde kağıtlar, televizyonlar, sıfır bir telefon elimde, televizyon kanalları açık...Emeğimize hakaret ediyorlar.

Gece ikiyi geçiyordu oradan çıktığımda. YSK daha açıklama yapmamıştı daha. Yaşar Tüzün beni uyardı ama ben dinlemedim. Hiçbir yarış bitmez. Durumun iç açıcı olmadığını gördüm. Bu yarış adil bir yarış değildi. İstanbul, Ankara, İzmir'de miting yaptık TRT 1 dakika vermedi. Seçime girdik mi evet. Sonucu kabullenmek zorundayız. Demek ki yeniden hazırlanmak lazım. Beni en fazla umutlandıran şey 41 yılda yapamadığımızı 50 günde yaptık.

Erdoğan'ı kutladım

25 Haziran'da Erdoğan'ı aradım, kutladım. Bizim mahalleden neden kutladın diyen insanlar oldu. 26 milyon insan Erdoğan'a vermiş. Ben onları ikna etmek istiyorum. O insanlar birini seçmişse ben o kişi kutlarım. Erdoğan'a üzüldüğüm bir şeyi söyledim. "Bunu doğru bulmuyorum" dedim, O da  "Farkında değilim" dedi.

"Yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım"

Allah izin verirse yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağımDemirtaş ziyaretinin arkasındayım. Siyasete ilke anlamında bakarım. Düzgün siyaset stratejisi kurduğumuzu düşünüyorum. Din ve ana dilde eğitim meselesini konuştuk. Barış dili tutturduğumuzu düşünüyorum.

İnce'nin ekibinde kimler var?

Çok fazla insan vardı. Arkadaşlarım, dostlarım vardı. Yalova'da gördüğüm en son validir. Abdülkadir Selvi'nin bilgileri doğru değil, arayıp sorabilirdi. 11 tane profesör, 1 general vardı. İsimleri açıklayamam. Böyle bir ortamda bana yardımcı olan isimleri nasıl vereyim?

Oy çalındı iddiası

49,9 düştüğü zaman ikinci tura kalacak. Siz de ikinci turda kazanacaksınız öyle mi? Biz başaramadık. Ben üzülmedim mi ben de üzüldüm. Demokrasi böyle bir şey. Ne kadar sandıkta gözlemci yoktu? Bütün sandıklarda güvenli bir seçim olmadı. Ama şikayet etme hakkımız yok. Önümüzde yine seçim var. Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 seneye kalmaz. Kasada damat vardı. Esnaf lokantası kabine.

 MEB Bakanı Ziya Selçuk işi iyi bilse de başarılı olabileceğini sanmıyorum.

Tezcan'ın açıklamaları

İkinci tura kaldığını Tezcan bize de söyleseydi. Partiden bana bilgi akışı olmadı.O hesabı partiyi yönetenler verir. Veri akışında başarısızlık vardı.

Koray Aydın'ın açıklaması

Bu meydan yarışı. Bahane aramayacaksınız. Siz de miting yapsaydınız. Popülerlikleri ben açıklandıktan sonra düştü. 14 gün erken açıklansaydım 81 vilayeti tamamlayacaktım.

Kılıçdaroğlu ile yemekte neler yaşandı? 

Ben koltuk meraklısı değilim. Uçaktan indiğimde aramızda kullandığımız telefondan arandığımı gördüm. Yemek yiyelim dedik, eşimi de çağırdı. Gazeteci beni aradı 16.00'da nerede yemek yiyeceksiniz? dedi. Daha o sırada davet edilmemişti.Kocaman bir masaydı. Masaya vurmak falan mümkün değildi. Özel bir odaydı. Fotoğraf çekilmesin diye orası seçilmişti sanırım. Bu yemek bir siyasi yemekti. Orada bulunan 4 kişi dışında kim ne söylerse yalan söylüyordur. Kılıçdaroğlu'nun oğlunun düğününü de konuştu. Bütün cumhuriyet güçleri yeniden yapılanmak zorunda. Yüksek maaşlı bürokrat konumundalar şu anda.

Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık teklifinde bulundu. Yenilenmemiz lazım. 1 milyon genci üye yapmalıyız, kadrolarımızı yenilemeliyiz. "Sizinle yarışmak istemiyorum. Beni genel başkan yapın, mitinglere başlayalım" dedim. Kılıçdaroğlu masaya vuracak tarzda biri değil. Korumalar dışarıdaydı. Bu neden açıkladım. Siyasi bir şeyler konuştuk. Milletin hakkıdır bunu öğrenmek. Basına açıklamalıydık  ben olsaydım öyle yapardım.

"Kılıçdaroğlu aday olsaydı sorusunun cevabını vermem"

CHP'nin yapısal sorunları var, bunu çözmemiz gerek, toptan bir yönetim anlayışını değiştirelim. Üyeler söz sahibi olmadığı sürece sorunlarımızı çözemeyiz. Kılıçdaroğlu aday olsaydı sorusunun cevabını vermem.

CHP 'nin tüzüğü tek adam tüzüğü değil mi?"

Dipdalga oldu. 50 günde bu kadar oldu. Zafer hazırlıktır. CHP 'nin tüzüğü tek adam tüzüğü değil mi? Tüzük değişmeli.

Yeni parti açıklaması

Benim ağzımdan çıkanları dikkate alın. Yeni parti kurmayacağım. Benim ağzımdan böyle bir şey duydunuz mu? Benim böyle bir derdim yok. İBB Başkanlığı adaylığı reddederim. İstiyorsa Engin Altay aday olabilirim.

Ben CHP 'nin cumhurbaşkanı adayıyım. Yeniden hazırlanmak lazım, morali bozmamak lazım. 4 Mayıs'ta yola çıktıktan sonra ivme yukarı çıktık. Meydanlarla bağ kurduk, gelecek dedik, gençler mesajı aldı. O kadar inanıyorum ki buna, bu başarılmayacak değil. 100 gün olsa iyi hazırlanılmış, sandıklar iyice hazırlanmış, anketlerle hataları düzelterek yapılabileceğine inanıyorum. 18 yaş altı gençlerin yoğun ilgisi vardı.

Türkiye'de bir rejim değişikliği var. Siyasi partilerin ne iddiası vardır, ülkeyi yönetme. Bir siyasi genel başkanının doğal olarak ne olması gerekir, cumhurbaşkanı olmalı. Ben cumhurbaşkanlığı koltuğunu istiyorum.

Yepyeni söylemlerde bulunalım, gençler devrede olsun. Sandıktan belediye başkanı, vekil belirlensin.

Genel başkan adayı olacak mı?

Örgüt bence toplayacak imza ama ben toplamayacağım. Milletle inatlaşılmaz. Öncülüğünü yapmayacağım. Gel önümüzden yürü derlerse ben buradayım.

İmza sözü aldı mı delegelerden?

Tabanda bir kaynama olduğunu görüyorum. İleriki günlerde olacağını düşünüyorum arkadaşların.

Engin Altay'dan canlı yayına mesaj

Engin Altay Didem Arslan Yılmaz'a mesaj atarak " İnce , parti kültürü ile yetişmiştir" dediğini aktardı. Bu partinin bu tüzüğü durduğu sürece CHP 'nin demokrasi hakkında söz söyleme hakkı yoktur. Bu tüzük değişmeli. Yeni adaylar milletin karşısına çıkıp, "Biz hatalarımızı gördük" demeli. Kimseye dayatmayacağım. Kendimizi değiştirdik sırada Türkiye diyeceğiz. Bu kadrolar  bu hale getirdi, bu kadrolar gitmeli.

CHP 'de liyakat yok"

CHP'de liyakat yok. Bu çarkı kırmalıyız. Kaderleri nasıl belirleniyor, bilmiyorlar. Pamuk ipliğine bağladılar. Bunlar olmazsa parti 20'nin altına düşer. Ben bu düzenden memnun değilim. Örgütü işin içine katmalıyız. 1200 kişi kaderimizi belirleyecek.

CHP rozeti açıklaması

CHP üyesiyim, hala Türkiye rozeti takıyorum. Delegelerin kararı değişebilir. Bu her zaman olabilir. Onlar güveniyorum.Bir gün hata yaparsam, burada yanlış yaptım diyebilirim. Ortak akıl ile ortak iyiyi bulmak zorundayız.30 bandını aştıysak söylemini değiştirdiğimiz içindir.

Yılmaz Özdil sorusu

Kapatalım o konuyu artık.

"Kabine değil kabile"

Erdoğan kendi partisini devre dışı bıraktı. Kabine değil kabile. Meclis'te artık ne mücadelesi vereceksin, sokakta anlatacaksın.

İnce bağımsız aday olacak mı?

Onu bilemem. Ben bu yarışı bırakmam. Şimdilik bunu söyleyebilirim.

Gülen iadesi

Gülen iddiasının hala arkasındayım.

"50 günde buraya geldik, 500 günde nerelere gideriz"

"Başaramadık ama bize gülmeyi öğrettin" dediler. Bu çok hoşuma gidiyor. Asla umutsuzluk yok. Zafer yeniden hazırlanmaktır. 50 günde buraya geldik. 500 günde nerelere gideriz. Baykal bizim ustamızdır. Elimizde tebeşir öğrencilerin karşısındayken bizi milletimizin karşısına çıkarmıştır. Aday olduktan sonra Baykal'ın yanına gittim, elini öptüm. Hayır duasını aldım. "Seni aşağı kadar uğurlamak isterdim, şartlar müsait değil" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.