İnce CHP Genel Merkezi’ni suçladı

İnce CHP Genel Merkezi’ni suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü iddia edilen CHP Yalova Milletvekili Muharem İnce, “Bu dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi’nde üretilmiştir. CHP, temiz siyaseti için önce bu pisliği temizlemelidir” diyerek partisini suçladı.

Saraya giderek Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ile görüştüğü iddia edilen CHP Yalova Milletvekili Muharem İnce, konuya ilişkin Yalova’daki evinde basın toplantısı düzenledi. 

Kendisine yönelik ithamların dedikodudan ibaret olduğunu söyleyen İnce, konuya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da aradığını ama artık aramayacağını kaydetti.
 
İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Doğrudur, ismi biliyorsunuz" açıklamasına tepki göstererek, "Bugün partiyi yönetenler ciğerimi dağladı" dedi. 
 
İnce, "Bu toplantıyı neden Genel Merkez yerine evimin bahçesinde yapıyoruz? Burada bir komplo, tezgâh var. Sayın Genel Başkan katıldığı TV programında, 'Şaşırmadım, doğrudur' dedi. Eyvah dedim. Kriz anında doğru yönetilmeyecek bu parti dedim. Sayın Genel Başkan'a telefon açtım. 11.37'de bana dönüş yaptı. 8 dakika 18 saniye konuştuk. Burada bir yalan var, birlikte görüntü verelim. O kişi ben değilim dedim. Ben aradım görevimi yaptım. Genel Başkan bana döneceğini söyledi ama dönmedi" diye belirtti.
 
Bu tezgâhın sorumlularının ortaya çıkarması gerektiğini söyleyen İnce, “CHP, bir şirket değildir. CHP bir aile değildir, bir siyasi partidir. AK Partilileri, MHP’lileri, HDP’lileri, İyi Partilileri ilgilendirir. CHP, 82 milyona anlatmalıdır, bu tezgâhı kimin kurduğunu. Muharrem İnce 24 Haziran seçiminden beri hedef halindedir. Bu dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi’nde üretilmiştir. 24 Haziran akşamından bu yana bu grup dedikodu üretmektedir. Muharrem İnce’den bu kadar çekinilmesi bana gurur verir. Milyonların umutları üzerinden entrika çevirenlerden utanç duyuyorum"  ifadelerini kulandı.
 
“CHP, temiz siyaseti için önce bu pisliği temizlemelidir” diyen İnce, şunları söyledi: “Arınma, temizlenme, şahlanış buradan başlayabilir. Komployu kuranları partiden atarsak yeniden şahlanırız, arınırız, temizlenir. 'Şaşırmadım, doğrudur' dediniz. 'İsmi biliyorum' dediniz, açıklamasınız. Saray komplosu diyerek işin içinde çıkamazsınız. Erdoğan bu ülkeye pek çok kötülük etti evet ama bunun neresinde Saray? Çıktı meydan okudu. Kimi kandırıyoruz? Erdoğan'ın ağzına malzeme veren sensin. Bu dedikoduyu ben yaymadım. Genel Başkan Yardımcısı'nı bir günde partiden atıyorsunuz, bu haini atmayacaklar. Bu komployu yapanlar yarın size de yapar. Ben size barış elini uzattım. Yaptıklarım doğrudur." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.