İnce: Bedelli askerliği bir şartla çıkaracağız

İnce: Bedelli askerliği bir şartla çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren İnce, "1071 Malazgirt zaferinden bu yana bu topraklar böyle yalancı görmedi" dedi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, memleketi Yalova’da seçim mitingi düzenledi. İnce, sözlerine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yalova’da dün yaptığı mitinge göndermede bulunarak başlayan İnce  “Ama bu kadar da yapılmaz ki, bu kadar da kalabalık olmaz ki. Dün bu meydanda birileri vardı. İstanbul’dan 200 otobüs getirip buraya topladı. Bugün de onun tam iki katı olmaz ki” dedi. İnce’nin mesajları şöyle:

ERDOĞAN’A YALOVA YANITI

 Yalova’ya ne kazandırdın diyor, Yalova’ya seni yenecek bir cumhurbaşkanı adayı kazandırdım daha ne kazandırayım? 4 Mayıs günü aday olunca dedim ki, “Türkiye’yi nasıl barıştırabilirim dedim”, önce Akşener’i ziyaret ettim, Karamollaoğlu’nu ziyaret ettim, Demirtaş’ı ziyaret ettim, Erdoğan’ı ziyaret ettim. 4 adayın hesabına 500’er lira yatırdım.

SENİN DERDİN TERÖRÜ ÇÖZMEK DEĞİL

 Erdoğan, her kuşun eti yenmez bunu bil. Yahu ben bu millet için seni bile ziyaret ettim be. Senin derdin terörü çözmek değil, sen buradan oy almak istiyorsun. 1071 Malazgirt zaferinden bu yana bu topraklar böyle yalancı görmedi. Diyarbakır’da alanda HDP’liler vardı diyor, Diyarbakır’da alanda AKP’liler de vardı.

15 YIL SONRASINI ANLATIYORUM

Gençler, şu anda kullanığınız cep telefonları var ya 2020’de bu telefonların hiçbiri olmayacak. Bu teknoloji gidecek yenisi gelecek. Ben size 15 yıl sonrasını anlatıyorum. Otomobiller sürücüsüz olacak. Ekonomisi düzgün olanlar uzaya yolculuk bileti alacaklar. Mars’da maden aranacak, aranıyor zaten. Sizin elinizdeki telefonlar 1969’da NASA bilgisayarlarının on katı.

YAKINDA KÖFTE EKMEK DE EKLER

 Her mahallede güvenli kreşler açacağız, uzman kişiler alacağız oraya, torpil değil, ucuz olacak. Kadın çalışma yaşamının merkezine gelecek.
Ben diyorum nanoteknoloji o diyor, ‘bedava kek var.’ Baştan dedi ki, kek ve çay var dedi. Ben eleştirdim, çorba ve tatar böreği ekledi. Menüyü her gün zenginleştiriyor. Yakında ‘köfte-ekmek’ de ekler.

YÜREĞİN, BİLGİN VARSA ÇIK KARŞIMA

 Zeytinyağı üretiliyor ama bizden dökme zeytinyağını alıyorlar, İtalya’ya götürüyorlar paketleyip satıyorlar. 1 liraya bizden alıyorlar, 20 liraya satıyorlar.
Sayın Erdoğan, bana çırak diyorsun. Çırak ustayı geçemezse o meslek ölür derler. Sen ustaysan senin istediğin bir kanalda, senin istediğin bir saatte sadece ekonomi konuşmak istiyorum. Yüreğin, bilgin varsa çık karşıma Erdoğan çık!
Ona diyorum ki, bir televizyon kanalına çıkalım ekonomi tartışalım. Söz veriyorum diplomanı sormayacağım. Sen ustaysan senin istediğin bir kanalda sadece ekonomi konuşmak istiyorum. Yüreğin varsa, bilgin varsa çık karşıma Erdoğan 24 Haziran’da millet sana ‘Bay-Bay Erdoğan diyecek.

ERDOĞAN DA RAHAT EDECEK

 Demirel’in yaptığı köprü bayramda ücretsiz. Seninki neden paralı? Neden soyuyorsun milleti Erdoğan? Benim dönemimde Erdoğan da emekli cumhurbaşkanı olarak rahat edecek. Herhalde Erdoğan prompterından okurken… O biliyorsunuz benim gibi candan konuşamaz, camdan konuşur. Senin kafan basmaz diyor, senin ki basıyordu da ilkokul mezunu FETÖ kandırdı seni!

SEN NEREDEN BULDUYSAN BEN DE ORADAN BULACAĞIM

 BM uyardı, 2.5 milyon Suriyeli daha gelebilir. 4.5 milyon var. 40 milyar dolar para harcadık 4 milyon Suriyeliye. Bana soruyorlar parayı nereden bulacaksın. Kamu ihale kanununu 180 kere değiştirdiniz, ben değiştirmeyeceğim. Türkiye’nin atıl gücünü devreye sokacağım. OHAL’i 48 saat içinde kaldıracağız, ekonomiyi canlandıracağız. Kamuda yükseltmeyi liyakatla sınırlı tutacağız. Suriyelilere harcadığın 40 milyar doları sen nereden bulduysan ben de oradan bulacağım.

İNCE HASTALIK KORKUSU

 Daha cumhurbaşkanı seçilmeden icraatlarım ortada. İki senedir OHAL var, Erdoğan bir haftadır “Kalkacak” diyor. Niye, ‘ince hastalık’ korkusu. Seçimden sonra kaldıracağız, diyor; şimdi kaldır, yok olmaz. Öğretmen ve polislere 3600’ü vericem diyor mu, 15 gündür diyor. Neden, Muharrem İnce dedi diye.
Mutfakta yangın var yangın. Mercimek 6, nohut 8, kuru fasulye 10 lira. Geçenlerde duydum, Çin’den çöp ithal ediyormuşuz. Yaşı 45’n üzerinde olanlar bilir, öğretmenlerimiz bize Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biri diye anlatırdı. Artık öyle değil, sarayda yaşayanlar bunu anlayamaz.

ATMIYORLARMIŞ ONU GÖRDÜM

 23’ündeki büyük İstanbul buluşmasında ben 2 milyon olacak demiştim, millet de 5 demişti. Ben atıyorsunuz dedim ama atmıyorlarmış onu gördüm. Bütün Türkiye o gün, formalarını giysin. Büyük İstanbul mitingine formalarınızı giyerek kol kola gelmenizi istiyorum!

BEDELLİ BİR DEFAYA MAHSUS

 Bedelli askerlik konusuna sıcak bakmıyorum. Ama toplumun da bir gerçeği. Onları da anlamaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğimde askerlik konusunu yeniden düzenleyeceğiz. Bir defaya mahsus olmak üzere bedelli askerliği bir şartla çıkaracağız. Toplanan parayı 3’e böleceğiz. 3’te 1’ini er oalrak askere gidenlere vereceğiz 3’te 1’ini şehit ve gazi yakınlarına, 3’te 1’ini savunma sanayisine vereceğiz. Teklifim bu. Bedelli askerliği ancak böyle kabul ederim. 

Kaynak:Gazeteduvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.