İmamoğlu 'Yeni başlangıç buluşmasında' konuştu

İmamoğlu 'Yeni başlangıç buluşmasında' konuştu

17 gün süren yeniden sayımların tamamlanmasının ardından mazbatasını alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de “İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç Buluşması” adını verdiği bir miting düzenledi

Ak Parti geleneğinin İstanbul’daki çeyrek yüzyıllık üstünlüğüne son veren İmamoğlu, geniş ailesiyle birlikte İzmir marşı eşliğinde sahneye çıktı.

Atatürk, silah arkadaşları ve Türkiye Cumhuriyeti için şehit olanların anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra, önce İstiklal Marşı söylendi ardında dualar okundu.

İmamoğlu: “Talimat almış kişiler, Kılıçdaroğlu’na saldırmıştır”

Sosyal demokratların mitinglerinde pek rastlanmayan bir girişin ardından konuşmasına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğramasını kınadı.

“Ne yazık ki bugün talihsiz bir olay yaşandı. Ama kendisi çok iyi, güler yüzlü şekilde sizleri selamladı. Bu hareketi yapanlar vatandaşlarımız değil, talimat almış kişilerdir. Benim vatandaşım böyle bir şey yapmaz, görüşü ne olursa olsun yapmaz. Göreceksiniz bu sefer sevgi kazanacak" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, yuhalamayı çalışanları da engelledi.

“Hak, hukuk, adalet su gibi oksijen gibi; cumhuriyet, demokrasi ve Atatürk’ten vazgeçmeyeceğiz”

Konuşması sık sık “hak, hukuk adalet” sloganlarıyla kesilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine bağlı kalacağının sözünü verdi:

“Hak, hukuk ve adalet. Su gibi, oksijen gibi. Hak, hukuk ve adalet olmazsa bir insan nefes alamaz. Yaşayamaz. Kimsenin kalbini kırmayacağım. Bu ülkenin kurucu değerlerine sonuna kadar bağlı kalacağım. Cumhuriyetten ve demokrasiden, Mustafa Kemal Atatürk ve onun çizdiği hedeflerden asla vazgeçmeyin. Ben vazgeçmeyeceğim. Vazgeçmeyeceğiz. Hadi hep birlikte haykıralım: Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın demokrasi. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

“Bizim için cami cemevi bir; Türk, Kürt, Laz, Yahudi, Ermeni, Rum bizim”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, görev süresi boyunca dini ve milli bayramlarda İstanbul’da ulaşımın ücretsiz olacağını söyledi.

İmamoğlu, “Kampanyam boyunca söz verdiğim gibi, artık İstanbul'da sadece dini bayramlarda değil, aynı zamanda milli bayramlarda da toplu ulaşım ücretsiz olacak. Vatandaşla arasına fiziki ve duygusal engeller koyan siyasetçilerin devri kapanmıştır. Bizim için cami, cemevi bir. Kimse, kimsenin inancını ölçmesin. Kimse, kimsenin inancı üzerinden siyaset yapmaya kalkmasın. Bizim için sinagog, kilise, havra bir. Bizim için azınlık yok. Sizler de bizdensiniz, bizimsiniz, yok artık Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Yahudi’si, Rum’u, Ermeni’si bu şehirde herkes İstanbullu. Bu memleket için herkes teminattır. Biz, hep birlikte Türk milletiyiz” dedi.

Sabriye Kaman: “Türkiye bizim bir olalım”

Yüzbinlerce İstanbullu, İmamoğlu’nun zaferini kutlamak için kentin dört bir yanından Maltepe’ye geldi.

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan İstanbullular’dan biri Sultangazi’den gelen Sabriye Kaman’dı.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Kaman, “Torunlarım için, gelecek nesiller için buraya geldim. Hepimiz bir olalım beraber olalım kardeş olalım. Türkiye bizimdir, yabancının değildir. Şu bu olmaz. Sen başka ben olmaz. Düzgün yürüyelim. Benim için değil gelecek nesil için. Özgürce yaşasınlar. Bu vatan hepimizin. Durmadan seçim oluyor. Yeter yeter. Beraber olalım yeter. Hepimiz beraber olalım. İnsanlar kardeş olur” dedi.

Başakşehir’in Kayabaşı mahallesinden gelen Gülten Aşıcı ise yolculuklarının beş saat sürdüğünü söylerken kendilerine eziyet çektirildiğini iddia ediyordu:

“Tramvaylar tıklım tıklım. Sabah 10.30’da yola çıktık, beş saatte ancak geldik. Sürekli zorluk çıkarıldı. Seçim yenilenirse sonuç değişmez. Çünkü ekonomi çok kötü. Mutfaklar yangın yeri. Pahalılık. Maaşlar yetmiyor, çocuklarımız okuyor.”

Hüseyin Taş: “Kılıçdaroğlu’na saldırı kutuplaşma ve gerginliğin neticesi; Cumhurbaşkanı’na büyük görev düşüyor”

Miting alanında en fazla konuşulan konulardan biri Kılıçdaroğlu’na Ankara’da gerçekleştirilen saldırı ise diğeri ise İstanbul’daki seçimlerin yenilenme ihtimaliydi.

Eşiyle birlikte mitinge katılan Hüseyin Taş, VOA Türkçe’nin sorularına verdiği yanıtta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Taş, “Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Kılıçdaroğlu, ana muhalefet lideri milyonların oy verdiği bir insan. Neden saldırı altında? Halk neden olduğunu görüyor. Bu kutuplaşma ve gerginliğin sonucu olan bir şeydir. Sağduyu gerekiyor. Cumhurbaşkanı’na büyük görev düşüyor. Kazanılmış bir seçimi yenilemek tamamen hukuksuz, tamamen adaletsizlik tamamen baskıcı rejimlerde olan bir şeydir. Sandığa güveniyorsak, sandıktan çıkan başımızın üzerinde yeri olmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum