İmamoğlu: Teşekkürler İstanbullu hemşehrilerim

İmamoğlu: Teşekkürler İstanbullu hemşehrilerim

Ekrem İmamoğlu açıkladı: “Elimizdeki seçim verileri süreci netleştirmeye dönük olsa da net sonuçlar tutanaklarla olur. Sandıkları terk etmeyin.”

Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı, sandıkların terk edilmemesini istedi.

Sonuçlar CHP Genel Merkezinde de sevinçle karşılandı.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Öncelikle bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız İBB belediye başkanlığı seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye’nin demokrasi sürecine olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kendi İstanbulumuza bugünkü seçimin neticeleri hayırlara vesile olsun.

“Birazdan uzunca bir metin sizinle paylaşacağım. İçinde duygularım var. Duygularımı aktarırken İstanbullu hemşehrilerime hem de milletimize, Türkiye’ye hem de dünyaya Türkiye adına birkaç cümle etme konusunda kendimi sorumlu hissediyorum.

“Bugün 100 binlerce olarak ifade edebileceğim yol arkadaşlarımıza günün kahramanlarıma sandıklarda il ve ilçe seçim kurularında hizmet eden arkadaşlarımıza minnet duygularımı belirtmek istiyorum. İyi ki varlar onlar bugünün demokrasi kahramanlarıydı. Yaptıkları hizmetleri her zaman güzel bir anı olarak hatırlayıp gururla anlatacaklar.

“Bugün halihazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleştirmeye dönük oluştursa da net sonuçlar tutanaklarla olur. Sandık görevlisi arkadaşlarımıza bilişim sorumlularına sandık kurulu üyelerine hukuk sortumlularına ilçe seçim kurulundaki arkadaşlarımıza sonuç netleşinceye kadar görev başında kalmalarını rica ediyorum. Sandıklarınızın tutanakların birleştirme tutanaklarının netleşinceye kadar asla sandıkları terk etmemizi rica ediyorum.

“Tarihi sorumluluk hala devam ediyor.

“Kıymetli İstanbullular, vatandaşlarımız. Türkiye’de demokrasi saatinin tıkır tıkır çalışmasından yanayız. Demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı. Saatleri durdurarak zamanın akışını durdurmazsınız.”

"Gerçekleri asla gizleyemeyiz"
"31 Mart akşamıı yaşanan her şeyi tüm milletimiz biliyor. Detaylarına girecek değilim.

"Gerçekleri de üzerini örterek asla ve asla gizleyemeyiz. Bugün sandıklarda oy pusulularanını yanı sıra aynı zamanda bir de hesap pusulası çıoktığını tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim.

"Vatandaşı 31 mart'tan bugüne yapılan büyük haksızlığın hesabını o tanımladığım gibi bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul'da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa kapandı anlamına gelmiyor. İstanbul'da herkesin ortak bir sayfa açması, yeni bir sayfa açması anlamına geliyor.

"İsraf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek"
"Adalet, eşitlik, sevgi, hoşgörü olacak, israf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek. Bugün 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı adalete olan inancımızı tazelemiştir. Bunu sadece bana oy verenler değil seçimleri sükünet içinde geçiren tümü vatandaşlarımız sağlamıştır. Her birine derinden teşekkür ediyorum.

"Sizler Türkiye'nin demokrasi itibarini tüm dünyanın gözleri önünde korudunuz. Ve Türkiye'yi yakın coğrafyadaki bazı ülkelere benzetmeye çalışanlara ders verdiğiniz

"100 yılı aşan demokrasi geleneğimize milletçe sahip çıktınız. Teşekkürler İstanbullu hemşerilerim.

"Sevgili eşime, oğullarıma kızıma sevgili anne ve bababam kız kardeşime cumhuriyet halk partisi ve iyi partinin genel başkanlarına, milletvekillerimize, anadolunuin dört yanından gelen insanlara, 

"İstanbul'daki ilçe başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlıarımız, kadın ve gençlik kollarımıza, chp örgütlerine ve özellikle sayıları 150 bini aşan demokrasi ve adalet davasına inanan yürekli İstanbul gönüllülerine, 

"HDP, MHP, AKP seçmenine teşekkür..."
"HDP seçmenlerine, MHP seçmenlerine, AKPartili seçmenlerine, Saadet Partisi, Vatan Partisi, DSP; Büyük Birlik Partisi, BTP seçmenlerine, aynı mahalledeki komşularımıza aynı zamanda, bu güzel şehirde yaşayan insanlarımıza ister Türk, ister Kürt ister Ermeni, Rum, Musevi, Süryanilere kısacası bu şehrin asil vatandaşlarına, gençlerine dualarıyla beni ayakta tutan hanımefendilere, ninelerimize, annelerimize, başarılı kampanyayı planlayan ve yöneten kampanya direktörümüze, bütün yol arkadaşlarına,

"Sevgili basın danışmanıma, sosyal medya ekibimize, toplantı ve mitingleri yöneten yüzlerce yol arkadaşıma, polis ve koruma arkadaşlarıma, tüm güvenlik görevlilerine, sandıklarda görev yapan yüzbinlerce demokrasi aşığı partililerimize, bu kampanyada bize destek olan sivil toplum kuruluşlarına şiir yazan, türkü besteleyen, arayan soran fikir veker destek veren milyonlarca vatandaşımıza, o güzel insanlara, yurdumun güzel insanlarına ve tabii ki tüm 16 milyon İstanbullu'ya yürekten teşekkür ediyorum.

"Seçimi bütün Türkiye kazanmıştır"
"Seçimi bir kişi, bir parti, bir kesim değil bütün İstanbullular bütün Tüdrkiye kazanmıştır. Bunu şu an belki herkes tam olarak hissedemiyor ama göreceksiniz. Kısa sürede herkes böyle hissedecek. Bunu sağlamak için de canla başla çalışacağım.

"Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır, istanbul'u yeşil alanlarla donatma seferberliği, hızlı kaliteli ulaşım seferberliğini başlatmak için kutsal bir görev vermiştir.

"Bu benim hayatımdaki en onurlu görevdir. Bu görevi layıkıyla yapmaktan bşaka hiçbir önceliğim yok ve olmayacaktır. Bu seçim pekçok ön yargıyı da yok etmiştir.

"Çünkü birbirinden çok farklı insanlar olarak sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Bugünden sonra her kim giyimine bakarak, hayat tarzına bakarak bir başkası için ön yargı oluşturuyorsa İstanbul ittifakı aklına gelsin."

“Egemenlik kayıtsız şartsız sadece milletindir”
“Sevgi ve saygı dönemi başlamıştır. Böyle bir deha dünyada da yok zaten. Her kesimden her insanımızdan en üst seviyede yararlanacağım. Siyasi görüşüm ne olursa olsun millete hizmet aşkı olan herkes benimle çalışabilir. Parti merkezinden alınan referans kâğıtlarıyla işe girme dönemi bitmiştir. Partiler tabu değildir kutsal yapı değildir. Dünyada farklı bir pencereden baksa da milletinin mutluluğu için çalışan olmalıdır.

“Partiler amaç değildir hizmet için araçtır. Partiler gibi liderleri de kutsal değildir.

“Milletin üzerinde bir yere konumlandırmak asla doğru değildir. Liderler milletin üstünde değil içinde olmalıdır.

“Egemenlik kayıtsız şartsız sadece milletindir. Milyonlarca oy almak çok büyük sevgi gösterilerine mazhar olmak liderlerin ayaklarını yerden kesmemeli. Gösterilen ilgi karşısında ancak boynumu bükerim, milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalışacağım.

“Gençliğimiz var, çalışkanlığımız var. 23 Haziran’da hem ittifak hem parti adayı hem de bağımız aday olarak çalışan tüm rakiplerime bu süreçte İstanbul’da bulunan adaylara teşekkür ediyorum.

“Bana aileme çalışma arkadaşlarıma partime yönelik sistematik saldırıları unutmak istiyorum. Yeni sayfayı olması gereken ilişkileri üslup düzeyinde yeni bir dönemi açmak istiyoruz. Bu süreçte bu tür davranışlarda bulunanların cevabını alacağını düşünüyorum."

"Bu vesileyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum: Depreme hazırlık gibi, daha hızlı metro yapmak gibi, mülteci gibi merkezi ve yerel yönetimde uyumlu ve işbirliği içinde çalışmak önemli. 

"Anlattığım yol haritasını ve ilçelere uygun olarak sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve talibim. Bunu tüm 
İstanbul önünde duyuruyorum. Hiçbir siyası mesele, işsizlik, yoksulluğun önlenmesinden, barıştan, huzurdan, sevgiden ve saygıdan daha önemli değildir. Bu anlayış içinde İstanbul'un acil çözüm bekleyen merkezi ve yerel idareinin ortak sorunlarını ele almak isterim.

"Mazbatamın ve yasal yasal işlemler sonuda yol haritasını size sunmak ve görüşleriniz almak ve sizden de öneri almak, sizi ziyaret etmek arzu ve talebimi size iletiyorum. Bu ülkenin buna ihtiyacı var.

"Halk siyasi atışmalardan bıktı. Hizmet, çözüm ve üretim beklemektedir.  Yarıda kalan vaatleri de ilk toplantıda hayata geçireceğimizi söylüyorum.

"Bu şehrin asil vatandaşlarına teşekkür ediyorum"
"Sevgili eşime, oğullarıma kızıma sevgili anne ve bababam kız kardeşime cumhuriyet halk partisi ve iyi partinin genel başkanlarına, milletvekillerimize, anadolunuin dört yanından gelen

"İstanbul'daki ilçe başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlıarımız, kadın ve gençlik kollarımıza, chp örgütlerine ve özellikle sayıları 150 bini aşan demokrasi ve adalet davasına inanan yürekli İstanbul gönüllülerine yanımızda

"HDP seçmenlerine, MHP seçmenlerine, AK Partili seçmenlere, Saadet Partisi, Vatan Partis, DSP, BBP ve BTP seçmenlerine aynı mahalledeki komşularımıza, aynı zamanda, bu güzel şehirde yaşayan insanlarımıza, ister Türk, ister Kürt ister Ermeni, Rum, Musevi, Süryanilere... Kısacası bu şehrin asil vatandaşlarına, dinamik gençlerine, dualarıyla beni ayakta tutan hanımefendilere, ninelerimize, annelerimize, başarılı kampanyayı planlayan ve yöneten kampanya direktörümüze, bütün yol arkadaşlarıma, sevgili basın danışmanıma, sosyal medya ekibimize, toplantı ve mitingleri yöneten yüzlerce yol arkadaşıma, polis ve koruma arkadaşlarıma, tüm güvenlik görevlilerine, sandıklarda görev yapan yüzbinlerce demokrasi aşığı partililerimize, bu kampanyada bize destek olan sivil toplum kuruluşlarına, şiir yazan, türkü besteleyen, arayan soran fikir veken destek veren milyonlarca vatandaşımıza, o güzel insanlara, yurdumun güzel insanlarına ve tabii ki tüm 16 milyon İstanbullu'ya yürekten teşekkür ediyorum.

"Seçimi bir kişi, bir parti, bir kesim değil bütün İstanbullular bütün Tüdrkiye kazanmıştır. Bunu şu an belki herkes tam olarak hissedemiyor ama göreceksiniz kısa sürede herkes böyle hissedecek. Bunu sağlamak için de canla başla çalışacağım.

"Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır, istanbul'u yeşil alanlarla donatma seferberliği, hızlı kaliteli ulaşım seferberliğini başlatmak için kutsal bir görev vermiştir.

"Bu benim hayatımdaki en onurlu görevdir. Bu görevi layıkıyla yapmaktan bşaka hiçbir önceliğim yok ve olmayacaktır. Bu seçim pekçok ön yargıyı da yok etmiştir.

"Çünkü birbirinden çok farklı insanlar olarak sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Bugünden sonra her kim giyimine bakarak, hayat tarzına bakarak bir başkası için ön yargı oluşturuyorsa İstanbul ittifakı aklına gelsin.

"Ne yapıyorsak milletin takdirine sunulacak"
"Bir kez daha vadediyorum ki her ne yapıyorsak ve her ne yapıyorsak milletin takdirine sunulacaktır. Hiçbir aşaması gizli olmayacaktır, değerli vatandaşlarım ben artık gece gündüz demeden çok yoğun tempolu bir çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum.

"Bu tempo içinde gücümü vatandaşımızın güveninden alacağım, en çok da bu şehrin o güzel cıvıl cıvıl çocuklarının ve enerjisi yüksek gençlerden alacağım. Güzel İstanbul'umuza beni tanıdıkça seveceksiniz demiştim, öyle oldu.

31 Mart'tan sonra "Her şey çok güzel olacak" demiştim, göreceksiniz her şey bu güzel İstanbul'da çok güzel olacak.

"Bu bir zafer değil, yeni bir başlangıçtır"
"Tabii ki bu güzel akşamda sevineceğiz ama sevinmek bir başka insanın kalbini kırma anlamına asla gelmez. Bu bir zafer değildir, yeni bir başlangıçtır. Yarın birbirimizin yüzüne bakacağımızı ve 16 milyon insana eşit davranacağımı buradan duyurmak istiyorum.

"Her şey çok güzel olacak"
"Elbette ki birazdan arkadaşlarımız da Beylikdüzü'nde ikametim olan yola çıkacağım. Orada en uygun alanda da vatandaşlarımla buluşacağım. Orada mutluluğumu vatandaşlarımla paylaşacağım.

"İstanbul'a yeni bir başlangıç hayırlı, uğurlu olsun, İstanbul'u sevgi ve saygıyla selamlıyorum ki, Her şey çok güzel olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.