İmamoğlu: Demokrasiyi tamir etmek yine millete düştü

İmamoğlu: Demokrasiyi tamir etmek yine millete düştü

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu “YSK, verdiği gerekçeli kararın hiçbir anlam ifade etmediğini ortaya koydu; demokrasiyi tamir etmek yine millete düştü” dedi. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) AKP'nin talebi doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından mazbatası elinden alınan CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde kıldığı bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
İmamoğlu, YSK'nin önceki gün verdiği “soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkanları ve seçim müdürlerinin tekrar görev alabilecekleri” kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kararı, “üzücü” olarak değerlendiren İmamoğlu, “Bugün gelinen noktada uydurma bir gerekçe olduğu ortaya çıktı. Böyle bir karara imza atarak aslında verdikleri gerekçeli kararın hiçbir anlam ifade etmediğini ortaya koydular. Millete düştü yine demokrasiyi tamir etmek” diye konuştu.
 
YILDIRIM’IN ŞARTLI TEKLİFİ
 
İmamoğlu, rakibi Ak Parti adayı Binali Yıldırım'ın şartlı olarak bir televizyon programında bir araya gelme teklifiyle ilgili olarak da irtibatın kurulduğunu belirterek, “Bu çağdaş bir ortamın gereği” dedi.

İmamoğlu, Yıldırım'ın şartına ilişkin olarak da, “Asla şartlı bir süreci kabul etmemekle beraber İstanbul konusu üzerinde konuşma konusu üzerinde hem fikirim. Ama İstanbul’un geçmişi var, geleceği var ve tabii ki 31 Mart’ta yaşadığı bir seçim süreci var. Bunların da konuşulacağı bir programda, tartışma yapacağımız programda çok isterim” ifadelerini kaydetti.
 
İmamoğlu ayrıca, İçişleri Bakan Yardımcısı ve eski Ak Pari Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'un, “Bir Yunan’ın İstanbul’un başına geçmesiyle ekonomi düzelmez” sözleriyle ilgili olarak da tepki gösterdi. “Her zaman söyledim, bu tür lafları söyleyenleri Allah’a havale ediyorum. Bir yönüyle de lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım adam mı diye” diyen İmamoğlu, “Allah akıl ve ahlak versin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.