İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka yoğunluğu haritası açıkladı. İlk sırada yer alan Siirt, vaka oranıyla dikkat çeken illerden oldu. Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide Hakkari'de 150.35 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 24-30 Temmuz'da her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

İllere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide Hakkari'de 150.35, İstanbul'da 168,82, Ankara'da 165,20, İzmir'de 43,30 oldu.

Vaka yoğunluğunun en yüksek seyrettiği il, üç haftadır olduğu gibi yine Siirt. 100 bin kişide vaka sayısı Siirt'te 748'den bin 139'a çıktı.

Son bir haftada Siirt'ten sonra en çok vaka artışı yaşananlar iller Diyarbakır, Bingöl, Bitlis ve Batman.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka yoğunluğu ile aşılama oranı arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Bakan Koca, aşı olma oranı yüksek illerin vaka artışlarından daha az etkilendiğini söyleyerek, aşı olun çağrısı yaptı.

Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla vaka yoğunluğunun en az görüldüğü iller oldu.

Resim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.