İlçe Seçim Kurulundan 'Milletvekili Seçimi' mührüne dair karar

İlçe Seçim Kurulundan 'Milletvekili Seçimi' mührüne dair karar

Üsküdar ve Beykoz'da zarflardaki sandık kurulu mühründe “milletvekili seçimi” yazdığı görüntülendi. ÖHD ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan uyarı geldi. Beykoz İlçe Seçim Kurulu da zarfların geçerli sayılacağına karar verdi.

 
Yenilenen İstanbul seçimi için yurttaşlar sandık başına giderken Üsküdar ve Beykoz'da zarflarda sandık kurulu mühründe "milletvekili seçimi" yazdığını gördü. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Üsküdar'da zarflardaki sandık kurulu mühründe milletvekili seçimi yazıyor. Lütfen azami dikkat ve özeni gösterelim" ifadelerini kullandı.
 
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi de yaptığı açıklamada, "Bazı zarflarda seçim kurulu mührü, "milletvekili seçimi" ibaresini taşıdığı bilgisi geldi. Seçim kurulu "sehven gönderdik" açıklaması yapmış. Seçim sonrası bir itiraz halinde oyların geçersiz sayılmaması için zarflar kontrol edilmeli ve yanlış zarf varsa, tutanağa geçirilmeli" ifadelerini kullandı. 
 
Beykoz İlçe Seçim Kurulu, üzerinde "Milletvekili seçimi" yazan zarfların geçerli sayılacağına dair karar aldı. Kararda, durumun tespit edilmesi sırasında oy verme işlemi başladığı, bundan kaynaklı da başa dönülmesinin zaman ve imkan dahilinde olmadığını değerlendirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.