İki liderden birlik ve beraberlik buluşması

İki liderden birlik ve beraberlik buluşması

Başkan Mesud Barzani ve Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) lideri Selahaddin Behaeddin biraraya geldi.


 Başkan Mesud Barzani ve Yekgırtu lideri Selahaddin Behaeddin bugün Erbil’in Pirmam ilçesinde yaptıkları görüşmede, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi ve ekonomik gelişmelerin yanı sıra tek seslilik, birlik ve beraberlik konularında yoğunlaştıklarını bildirildi.
 
Yekgırtu lideri Selahaddin Behaeddin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda, Kürdistan Bölgesi ve Ortadoğu’daki siyasi ve ekonomik gelişmelerin yanısıra, barışçıl süreci hızlandırmak ve tarafların yüzyüze diyalog oluşturması konusunda hemfikir oldukları belirtildi. İki lider, özellikle Musul’un kurtarılmasından sonra Kürtlerin kendi içinde birlik ve beraberliği yakalamasının şart olduğunu vurgulandığı kaydedildi.
 
Açıklama, ikili Erbil-Bağdat ilişkileri ve ayrıca uluslararası ilişkilerde fırsatları en iyi şekilde değerlendirip özellikle de IŞİD’le mücadele sürecinde daha çok destek toplamak için çalışmalar yapılması gerektiği konularının ele alındığı bildirildi.
 
Başkan Barzani’nin görüşmede son zamanlarda dünya liderleriyle gerçekleştirdiği toplantılar hakkında bilgiler aktardığı özellikle de Davos’taki görüşmelere değindiği belirtildi.
 
Açıklamanın sonunda, Barzani’nin, Yekgırtu lideri ve partisine son zamanlarda anlaşmazlıkların giderilmesi için tarafların yakınlaşması yönünde gösterdiği çabaların takdire şayan olduğunu dile getirdiği aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.