İki güzel yürek

Değerli okuyucularımız hemen hemen tüm yazılarımızda sizlere ilimizde spor camiamızın yaşamış olduğu sıkıntıları olduklarını çok  severek yapmış oldukları işlerini yaparken büyük çileler içinde olduklarını hep dile getirmeye çalıştım, onların bu köşede sesi olmaya gayret ettim. Bu sorun ve sıkıntılarını dile getirirken kulüplerimizin feryat figan olan sorunlarını devletimizin ilgili makamlarına ilimizin yöneticilerine iş adamlarına ve ileri gelenlerine ulaştırmaya çaba sarf ettim. Bugün bunu bir nebzede olsa bir farkındalık yaratma başarmanın sevincini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kulüplerimizin liglerde mücadele ederken en çok ihtiyaç duyduğu şey sporcuların müsabakalarda kullandığı ekipmanlardır. Yıllardır içinde bulunduğumuz sporun en çok çilesini çektiğimiz şey maçlarda giyecek forma takımı bulmaktı. Yıllar önce futbol oynadığım kavaklı sporda yeşil-beyaz çubuklu bir formamız vardı ve tek bir takımdı. O formayı A takım genç takım yıldız takım minik takım herkes giyerdi. Aynı anda ikinci bir müsabaka olsa takım sahaya çıkamayacak durumdaydık. Bu durum sadece bizim takımda mı böyleydi hayır. Sümbül spor olsun Hakkari Gücü Olsun Bağışlı spor olsun diğer tüm takımlarda durum aynıydı her takımın giyecek tek bir forması var ve onu herkes giyerdi.

Peki günümüzde şuan mücadele ettiğimiz yıllarda durum nedir. Son zamanlarda sevindiğimiz bir durum ise esnaflarımızın futbol takımlarımıza gösterdikleri ilgi hoşumuza giden bir durum oldu. Hemen hemen her takım bir esnafın sponsorluğunda yaptırılan güzel ve göze hoş gelen formalarla maçlara çıkmaktadır.Bunlarda birisine özellikle değinmeden geçemeyeceğim. O da uzun yıllar önce öğretmenlik yaptığım yılların ilkinde öğrencim olan kuaför Harun kaya ve kardeşi Reşit Kaya kardeşler. Kendileri Hakkari Rüya Plazada halka hizmet veren By Charisma Erkek kuaförü sahipleri. Her ikisi zor şartlarda büyümüş erken yaşta babalarını kaybetmiş ancak hayata tutunma yarışında hiç kopmayan güzel mi güzel yürekli iki insan.

 Ünleri sadece yapmış oldukları güzel traşlarla mı çok fazla. Tabi ki hayır. Her ikisi mesleğinde ki ustalığı bir yana gençliğe yapmış olduklar güzel jest dolu kampanyalarla da gönülleri kazanmayı bilen  iki güzel yürek. Geçtiğimiz karne haftası teşekkür takdir belgesi getiren öğrencilere bedava traş hizmeti kampanyası ile hem ilimizde hem de ülke medyasında bolca konuşuldu ve anlamlı sosyal yardım içeren kampanyaları ile gönüllerimizde taht kurmasını bildiler.

Bende çok uzun yıllardır Bu kardeşlerden başkasında traş olmayan biriyim. Bir gün traş olurken kuaförüm Harun bana dedi ki hocam her maç sizi takip ediyorum ancak her maça geçen sezon forması ile çıkıyorsunuz. Ben sizin takıma bir forma yaptırmak istiyorum dedi. Bende bu anlamlı jestine şaka ile karışık tabi yap giyeriz keyifle dedim. Nerden bileyim cidden kafasına koymuş olduğunu. Bir başka hafta traş olmaya gittiğimde baktım ki gerçekten güzel mi güzel bir forma takımı yaptırıp hazırlamış bize.

Tabi ki bu anlamlı jeste hem çok şaşırdım çünkü tüm geçim kaynakları bu dükkan üzerine olan bu güzel yürekten böyle bir istekte bulunmam düşünülmezdi ancak buna rağmen karne haftasında başarılı öğrencilerimize yapmış olduğu anlamlı jestten sonra yüreklerinde ki Hakkari Spor ve Hakkari Futboluna sevdalarını da bir kez daha yansıtarak katkıda bulunarak ne kadar güzel bir yürek taşıdıklarını herkese gösterdiler. Kendilerine kulübüm futbolcularım ve tüm futbol camiası adına teşekkür eder bu ince davranışlarının diğer esnaflarımıza da örnek olmasını dilerim.

Teşekkürler güzel yürekli kardeşler….

2-887.jpg3-696.jpg1-978.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar