İhracatta en çok artış gösteren il Hakkari

İhracatta en çok artış gösteren il Hakkari

Birliğe bağlı illerden geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 240 oranında artışla Hakkari'den 3 milyon 285 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğine (DAİB) bağlı 17 ilde, bu yılın 7 ayında 1 milyar 46 milyon 800 bin dolarlık ihracat yapıldı.

DAİB verilerinden yaptığı derlemeye göre, bu yılın ocak-temmuz döneminde DAİB'in sorumluluk alanındaki 17 ilden 171 ülkeye ihracat gerçekleştirildi.

2017 yılı temmuz ayı ihracatında en çok artış gösteren il Şırnak olurken sırasıyla Iğdır, Hakkari, Van, Erzurum, Batman ve Erzincan takip etti.

Birliğe bağlı illerden geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 240 oranında artışla Hakkari'den 3 milyon 285 bin dolar, yüzde 20 artışla Van'dan 2 milyon 887 bin dolar, yüzde 11 artışla Iğdır'dan 8 milyon dolar, Erzurum'dan ise 1,5 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum