İhraç edilen doktorlara çalışma yasağı maddesinde değişiklik

İhraç edilen doktorlara çalışma yasağı maddesinde değişiklik

KHK ile ihraç edilenler ve güvenlik soruşturmasına takılanların özel hastanelerde de çalışmasını engelleyen yasa tasarısının 5'inci maddesi Sağlık, Çalışma, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu'ndan geçti.

 İhraçlar ve güvenlik soruşturmasından geçemeyen sağlık çalışanlarının özel hastanelerde çalışmasını engelleyen 5'inci madde yapılan değişiklikle komisyondan geçti. Güvenlik soruşturmasına takılanlar, 600 gün bekledikten sonra SGK ile anlaşmalı yerlerde çalışabilecek.

Madde ile ihraçlar ve güvenlik soruşturmasına takılanların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşması olan yerlerde çalışması engelleniyor.

Ancak, muhalefetin yoğun itirazı üzerine yeniden görüşülen maddede yapılan değişiklikle, güvenlik soruşturmasından geçemeyenlerin 600 gün (2 yıl) bekledikten sonra SGK ile anlaşmalı yerlerde çalışmasının önü açıldı.

Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler 2 yıldan sonra SGK ile anlaşmalı bir kurumda çalışsalar bile bu kez de rapor yazma yetkisi bulunmayacak.

Söz konusu değişiklik ihraçları kapsamıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.