İHD Hakkari Şubesi Kongreye gitti

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde İHD'nin yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İHD Hakkari Şubesinin 10. Olağan Kongresi Kamu Emekçileri Sendikası Toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Kongreye HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP PM üyeleri Hüseyin Taş ve Erol Cengiz Hakkari Eski Belediye Başkanı Şükrü Çallı, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Lokman Özdemir, Yüksekova İlçe Başkanı Abdülkerim Akdoğan, CHP İl Başkan Yardımcısı Cumali Özkan, Görevden alınan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı, STK temsilcileri ile dernek yöneticileri katıldı.

1.jpg

Kongrede Divan Başkanlığı'na KESK Üyesi İlhan Akbaş, divan üyeliklerine ise TMOBB İl Temsilcisi Aktivist Evin Gezer, BDP Hakkari Eski İl Başkanı M. Sıddık Akış getirildi.

Divan seçiminin ardından, insan hakları ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

4-001.jpg

Kongre öncesi kısa değerlendirmelerde bulunan KESK üyesi İlhan Akbaş İHD’nin insan hakları mücadelesinde çok önemli misyonu olan bir dernek olduğunu söyledi.

6.jpg

Kongrenin açılışında konuşan İHD Hakkari Şubesi Başkanı Tayyüp Canan, son bir yılda bölgede yaşanan hak ihlallerine değinerek İHD’nin bu ihlaller ile mücadelesinde üstlendiği röle değindi.

2-001.jpg

İnsan hakları açısından yoğun sorunların yaşandığı bir dönemden ifade eden Canan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Giderek ağırlaşan insan hakları ihlalleriyle yüz yüzeyiz. Yakın gelecek için bizleri umutlandıran bir ışık görünmüyor. Yaşadığımız her genel kurulda aynı sorunları dile getirmekten sıkıntı duyuyorum. İnsan hakları konusunda hemen hiçbir iyileşmenin sağlanamadığını, kimi alanlarda geçmişin de gerisine düşüldüğünü görmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Bu koşullarda derneğimize daha büyük görevler düşüyor. Genel kurulun bu bilinç içinde yol gösterici kararlar alacağına inanıyorum. Bu umut ve güvenle çalışmalarınızda başarılar diliyorum”

3-001.jpg

Kongrede İHD Hakkari Şubesi Başkanı olarak seçilen Avukat Yusuf Ozan  Çobanoğlu ise İzmir HDP il binasına gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınadığı konuşmasında Mecit Baskın, Namık Erdoğan, Abdullah Canan, Savaş Buldan ve Hacı Karay’ı andı.

Genel kurulumuzda, insan onurunu, özgürlüğü, eşitliği, adaleti, barışı kuvvetlice dile getirerek insan haklarını ve demokrasiyi savunmayı ve bu konuda mücadele etmeyi ana tema olarak belirlediklerini söylen Çobanoğlu, insan hakları ve demokrasi mücadelesini kesintisiz olarak sürdüreceklerini söyledi.

Hakkari’de sınır boylarında ölümlerle sonuçlanan yaşam hakkı ihlallerine de değinen Çobanoğlu “Tüm bu yaşam hakkı ihlallerinde etkili bir insan hakkı mücadelesi yürüteceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Çalışmalarımda bana her türlü desteği veren sevgili ailem, çalışma arkadaşlarıma, bağlı bulunduğum Hakkari barosuna ve olağan genel kuruluna hazırlanma sürecinde desteklerini esirgemeyen genel başkanımız Av. Öztürk Türkdoğan’a, genel merkezimize, diğer İHD şube yönetici arkadaşlarıma ve olağan genel kurulumuza ev sahipliği yapan KESK Hakkari şubesi ve üyelerine teşekkür ederim’’ dedi.

Kongrede konuşan HDP Hakkari milletvekili Sait Dede de kongrenin Hakkari ve bölge halkı için hayırlı olmasını dileyerek eski dönem İHD yöneticilerine teşekkür edip İHD Hakkari Şubesi’nin yeni yönetimine başarılar diledi.

5-001.jpg

Tek Liste ile gidilen kongrede Avukat Yusuf Ozan Çobanoğlu İHD Hakkari Şubesi Başkanı seçildi

7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.