İdlib kırsalı hava ve karadan ateş altında

İdlib kırsalı hava ve karadan ateş altında

Suriye'de silahlı grupların son mevzilerinden İdlib kırsalı bugün de havadan ve karadan bombalandı.

Hatay sınırının hemen yanıbaşındaki İdlib’e yönelik Rus savaş uçaklarının desteğiyle başlatılan bombardıman devam ediyor. Bugün düzenlenen hava saldırılarında Telaas, Abdin, Latamine, Habit ve Kefer Zite köyleri hedef alındı. Bölgelerde paniğe yol açan bombardımanlarda 2 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Bombardımanlarda hedef alınan Latamine Köyünde bulunan bir sahra hastanesi de hasar gördü.

Havadan saldırıların yanı sıra Suriye ordusu da konuşlu bulundukları bölgelerden silahlı grupları karadan ateş altına alıyor. Öte yandan İdlib ile Hama arasındaki Curin bölgesinde konuşluordu güçleri, birkaç kilometre uzaklıkta bulunan cihatçıların kontrolündeki Sermaniye köyünü hedef aldı. Cihatçıların olduğu noktalar havan ve roketlerle peş peşe vuruldu. Bombardıman sonucu yükselen dumanlar birçok yerden de çıplak gözle izlendi.

İDLİB VE HAMA KIRSALINI SİVİLLER BOŞALTTI

Öte yandan ABD’nin Suriye ordusunun, Rusya’nın ise cihatçıların kimyasal saldırı hazırlığı içinde olduğu iddiaları sivil halkta paniğe neden oldu. İdlib ve Hama kırsalındaki köylerde yaşayanların büyük bölümü evlerini kimyasal saldırı endişesiyle terketti. Köylülerin, Cisr Eş Şuğur ilçesi, İdlib veya güvenli gördükleri iç kesime göç ettikleri görüldü. Sivillerin boşaltmasının ardından İdlib ve Hama kırsalının hayalet kente dönüştüğü görüldü. HATAY-DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.