İddiaya girmişti: Tatar kazanırsa mesleği bırakırım

İddiaya girmişti: Tatar kazanırsa mesleği bırakırım

Kamuoyu araştırmacısı Adil Gür, KKTC seçimleri üzerinden iddiaya girerek Akıncı’nın farkla kazanmaması durumunda mesleği bırakacağını söylemişti. Sosyal medyada, tahmini tutmayan Gür’ün ne yapacağı merak konusu oldu.

KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin adayı Ersin Tatar kazandı. Tatar’ın kazanmasıyla A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür, yaptığı tahminde yanıldı. Gür, KKTC seçimleri için iddiaya girmişti.

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Adil Gür’ün KKTC seçimleriyle ilgili iddiasını dile getirmiş seçimleri Ersin Tatar’ın kazanması halinde, Gür’ün bu mesleği bırakacağını açıklamıştı. 

'HEM DE BÜYÜK BİR FARKLA KAYBEDECEK'
Kemal Öztürk, Gür'le 14 Ekim'de Habertürk TV’de katıldıkları Veyis Ateş’in programında yaşananları şöyle aktarmıştı:   

"Program esnasında Adil Gür, Türkiye’de KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı ortak basın toplantısında, Maraş’ın yerleşime açılması ve su sorunun çözüleceğinin açıklanması, Kıbrıs’ta iç siyasete müdahale olarak algılandığını, bunun ters tepeceğini söyledi. “Tıpkı İstanbul seçimlerinden olduğu gibi büyük bir hata yapıldı” dedi.

Bu Pazar yapılacak seçimde AK Parti ile arası iyi olmayan mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, seçimi bu nedenle farkla kazanacağını söyledi Adil Gür. Hatta oran bile verdi. %60-%40

Programdan sonra kendisine dedim ki, “Adil Bey daha önce de bir seçimle ilgili iddialı bir tahminde bulunmuştunuz tutmamıştı. Bu sefer de tutmazsa zor durumda kalacaksınız.”

Dedi ki, “Eğer Kıbrıs’taki seçimleri Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım. Bir daha da bu konuda ekranlara çıkmayacağım. Kaybedecek hem de büyük bir fark yiyerek kaybedecek.”

Sosyal medyada, Adil Gür'ün KKTC seçim sonucu ve söz konusu sözleriyle ilgili yapacağı açıklama merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.