İçişleri Bakanlığı'ndan LGS genelgesi: Öğrenciler ve refakatçileri kısıtlamadan muaf olacak

İçişleri Bakanlığı'ndan LGS genelgesi: Öğrenciler ve refakatçileri kısıtlamadan muaf olacak

LGS'ye girecek öğrenciler ve refakat eden kişiler, sokağa çıkma yasağından muaf sayılacak. Ayrıca nüfus müdürlükleri ve kırtasiyeler açık olacak.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere “Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.

Genelgede, LGS'nin korona virüsü (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacağı hatırlatıldı.

Bu kapsamda sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 5 Haziran 2021 Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri, 6 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-10.00 saatleri arasında açık olacak.

Sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Sınav günü kırtasiyeler 07.00-15.00 saatleri arasında açık olabilecek. Bu işyerlerinde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak.

Genelgede sınav merkezlerinin çevresinden gürültü yaşanmaması için de tedbirler alınacağı belirtildi:

“Valiler ve kaymakamlarca; sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla birlikte alınacak. Kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerini dağıtmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve gürültüye neden olacak diğer faaliyetlerde bulunulması önlenecek. Sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verilecek.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.