İbrahim Kalın: Yeni bir çözüm süreci yok

İbrahim Kalın: Yeni bir çözüm süreci yok

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Yeni bir çözüm süreci yok, Erdoğan geçmişin inkar ve ret politikalarını sonlandırdı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde yeni bir çözüm süreci olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik'in "seçimden sonra yeni bir çözüm süreci olabileceği" yönündeki açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yayınlayan Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanımız, hem Başbakanlığı hem de Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarının eşit haklara sahip bireyler olarak yaşaması için büyük bir mücadele vermiştir” dedi ve ekledi:

“Kürt kardeşlerimiz de diğer bütün bireyler gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşlarıdır. Geçmişin ret, inkar ve asimilasyon politikaları Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortadan kaldırılmıştır. Kürtler dahil bütün vatandaşlarımızın PKK terör örgütünün zulüm ve baskısından kurtulması için verilen mücadele bundan sonra da kararlılıkla devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.