Hükümet 2019 için yüzde 5+4 zam teklif etti

Hükümet 2019 için yüzde 5+4 zam teklif etti

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: Hükümet 2019 için yüzde 5+4 zam teklif etti, bunun kabul edilecek bir tarafı yok

Kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin 2019-2020 döneminde alacağı ücret zammının belirleneceği TİS’lerle ilgili ikinci toplantı yapıldı.

Hükümetin bu toplantıda, işçileri temsil eden Türk-İş’in talebine karşı 2019'un ilk 6 ayı için yüzde 5, son 6 ayı içinse yüzde 4 zam teklifini sunduğu bildirildi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bunun kabul edilecek bir tarafı yok" dedi.

Ergün Atalay, hükümetin 3.500 TL altında maaş alanlar içinse 60 TL teklif ettiğini söyledi, "Teşekkür ettik, kalktık" dedi.

Atalay şöyle konuştu:

"Baktığınız zaman elektriğe yüzde 50 zam gelmiş, çaya, şekere tüpe yüzde 35/40/45 civarında zam var. Enflasyon bizim hesabımıza yüzde 17 olduğu yerde diyorlar ki yüzde 5. Bunun kabul edilecek bir tarafı yok. Arzumuz yaşayabilen, nefes alabilen bir ücret alalım. bu ücretle nefes almayı bırak adım atacak durumumuz yok. Hükümet çağırırsa geliriz, çağırmazsa bir talebimiz olmaz."

Ağustos sonuna kadar ya imzalayacağız, ya grev

Atalay sözlerini, "Ağustos sonuna kadar ya imzalayacağız ya da grev. Yasalar ne emrediyorsa onu yapmakla mükellefiz" şeklinde sürdürdü.

Türk-İş, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 TL zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı ödenmesini talep etmişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.